Silopi'deki terör operasyonunun yüzde 90'ı tamamlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası başlatılan operasyon tamamlanma aşamasına geldi

  • 678

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası başlatılan operasyon tamamlanma aşamasına geldi.

Silopi'de 16 gün önce yaşanan terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerince başlatılan müşterek operasyonun yüzde 90'ı tamamlandı. Başak ve Barbaros mahallelerinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, bugüne kadar 13 teröristi etkisiz hale getirdi.

Son aşamaya gelinen ve birkaç gün içinde tamamlanması planlanan operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin büyük çoğunluğunun örgütün dağ kadrosundan ilçeye sızdığı belirlendi.

Operasyonda şimdiye kadar yaklaşık bin 500 evde arama yapıldı, 2 roketatar, 4 uzun namlulu silah, 11 el bombası, 16 roketatar mermisi, 11 roketatar sevk fişeği, telsiz ile çok sayıda mermi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Arama tarama faaliyeti yapılan evlerin, operasyon sonrası terörle mücadele timleri tarafından ikinci kez detaylı aramadan geçirileceğini aktaran güvenlik kaynakları, operasyonun tamamlanmasıyla sokağa çıkma yasağının da kalkacağını kaydetti.

 

 

Bakmadan Geçme