Sabancı suikastinin faillerinden İsmail Akkol yakalandı

Aydın'ın Söke ilçesindeki terör örgütü operasyonunda yakalanan 2 kişiden birinin Sabancı suikastinin faillerinden İsmail Akkol olduğu belirlendi.

  • 882

Aydın'ın Söke ilçesinde, ihbar üzerine otogarda düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirlenen 2 kişi yanlarında patlayıcı ve silahla birlikte yakalandı.

Polis ekipleri, ihbar üzerine Söke otogarında operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan iki kişinin çantasında yapılan aramalarda, 2 roket mermisi, 3 el bombası, 2 tabanca ve mermiler ile "Abidin Gümüş" ve Hatice Çalışkan" adına düzenlenen kimlikler  ele geçirildi.

İki zanlının, Türkiye'ye yasadışı yollarla geldiği, önce Didim'e ardından Söke'ye gittikleri tespit edildi. Zanlıların, buradan da başka bir ile gitmek üzere bilet almaya hazırlandıkları belirlendi.

BİRİ İSMAİL AKKOL ÇIKTI

Aydın Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, zanlılardan birinin Özdemir Sabancı suikastı zanlısı 1972 doğumlu İsmail Akkol olduğunu bildirdi.

Diğer kişinin ise DHKP-C'li Fadik Adıyaman olduğu duyuruldu.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

İlk başta parmak izi vermek istemeyen ve sağlık kontrolüne direnen İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, saat 19.00 sıralarında Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçildi. Buradan geniş güvenlik önlemleri altında yeniden Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen ve parmak izi alınan Akkol ve Adıyaman'ın, İstanbul'a mı götürüleceği, Aydın'da mı adliyeye çıkarılacağı henüz belli olmadı. Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerin bu konuda Ankara ve İstanbul ile görüşmeler yaptığı, alınacak karara göre hareket edileceği belirtildi.

SABANCI SUİKASTİ

9 Ocak 1996 yılında Sabancı Center'a düzenlenen saldırıda Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyota Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C üyeleri Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar yurtdışına kaçmıştı.

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'ne teslim olan Mustafa Duyar, Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Karagümrük çetesi üyeleri tarafından öldürülmüştü.

Diğer zanlı Fehriye Erdal, olayın ardından Belçika'ya kaçmıştı. Burada yakalanan Erdal’ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanmasına karar verilmişti. Beraat eden Erdal'dan daha sonra haber alınamadı.

İsmail Akkol ise iki yıl önce Yunanistan'da gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest kalmıştı.

Bakmadan Geçme