"Tokat işi bitirmiş, Reisine sahip çıkmış, Allahınıza gurban…"

Tokat Tokat olalı böyle bir mitinge belki de ikinci kez tanıklık ediyor. Başbakan Binali Yıldırım da kalabalık ve coşkunun büyüsüne kapılıp, 'Allahınıza gurban Tokat' diye, memnuniyetini gösterdi. Üstelik, bu ve benzeri cümleleri miting boyunca birkaç kez kullandı. Şimdi, hayırcıların eleştirilerini bekliyorum.' diyen yazarımız Cemal İncesoyluer'in yazısı...

  • 1914

(Cemal İncesoyluer - Haber Platosu Özel)

Böyle bir mitinge, bir kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde şahit oldum. Tokat Tokat olalı böyle bir mitinge belki de ikinci kez tanıklık ediyor.

Zaten Başbakan Binali Yıldırım da kalabalık ve coşkunun büyüsüne kapılıp, “Allahınıza gurban Tokat” diye, memnuniyetini gösterdi. Üstelik, bu ve benzeri cümleleri miting boyunca birkaç kez kullandı. Şimdi, hayırcıların eleştirilerini bekliyorum. Mesela, yok yav o kadar da kalabalık değildi, Hac Dağına kadar insanlar ulaşmamıştı, hani nerde, Gıjgıjın eteklerinde kimse var mıydı? Derlerse, doğru söylemiş olurlar. Zira, bu iki dağın eteklerine kadar insanlar ulaşamadı. Ancak, bu iki dağın arasında kalan tüm vadi doluydu. Tabii bu hayırcıları için yine tatmin etmeyebilir.

Yada şöyle diyeyim, CHP’nin genel başkanlarının geldiği tüm mitinglerin toplam kalabalığı, Başbakan Binali Yıldırımın bu miting kalabalığı kadar ancak olabilir. Bu miting sayısını 4-5 olarak sabitleyelim.

Yazının devamı için tıklayınız...

Bakmadan Geçme