O amirallere tepki yağıyor: Zevzeklik, vesayetçi, rütbeleri sökülsün

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığında etkin olduğu dönemlerde bu komutanlıkta etkili konumlarda olan emekli 103 amiralden dün gece yarısı gündemi sarsan bir bildi geldi. Bildiriye Bahçeli ve Akşener de ateş püskürdü

  • 1180

 

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığında etkin olduğu dönemlerde bu komutanlıkta etkili konumlarda olan emekli 103 amiralden dün gece yarısı gündemi sarsan bir bildiri geldi.  103 emekli amiral son haftalarda gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve kamuoyuna yansıyan “sarıklı amiral” ile ilgili bildiri yayımladı.

Siyaset dünyası emekli amirallerin bildirisine ateş püskürdü.

Akşener: Zevzeklik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu bir zevzekliktir. Partimiz demokrasinin yanında, Türkiye'nin demokrasisinin yanında, vesayet ve diğer odaklarının net bir biçimde karşısındadır." açıklaması yaptı.

Bildiri üzerine Akşener, partisinin genel merkezinde kameraların karşısına geçti.

Akşener, düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

"Şimdi sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti.

Ben bu arkadaşlarımız görevde iken maalesef Yunanistan'ın işgal ettiği adalara karşı tavırlarını görmedim.

Partimiz demokrasinin yanında, Türkiye'nin demokrasisinin yanında, vesayet ve diğer odaklarının net bir biçimde karşısındadır.

İYİ Parti demokrasinin yanında dün olduğu gibi bugün de durmaya devam edecektir."

Bahçeli: Antidemokratik, vesayetçi, tehditvari... Rütbeleri sökülsün, emekli maaşları kesilsin

                                                                                                                                                               

Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı MHP de bildiriye sert tepki gösterdi Genel Başkan Devlet Bahçeli, bildiri yayımlayan 103 emekli amirale Twitter hesabından ateş püskürdü.

İşte Bahçeli’nin mesajı:

– 103 emekli amiralin ortak imzalı yayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir. Bu kapsamda partimizin görüşü olarak derhal alınması gereken önlemler şu şekildedir:– Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır.

– Ayrıca 103 vesayetçi amiralin imzasıyla yayımlanan bildirinin arkası ve önü kararlılıkla araştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir. Konu vatandır, konu demokrasidir, konu milli iradedir. Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansıması üzerine 103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan bildiri hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Bakmadan Geçme