Mardin'de karakola hain saldırı: 3 şehit

Mardin'in Midyat ilçesindeki jandarma karakoluna teröristler tarafından bombalı araçla hain saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ve 2 korucu şehit oldu, 9 asker yaralandı

  • 2220

Mardin'in Midyat ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 astsubay ile 2 korucu şehit oldu, 9 asker yaralandı. 

Bu akşam saatlerinde Midyat'ın Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda bombanın infilak ettirilmesi üzerine karakoldaki güvenlik görevlilerinden 1 asker ile 2 korucu şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi de yaralandı.

 Karakol komutanının ise ağır yaralı olduğu belirtildi.

Bölgeye ambulanslar ile takviye birlikler sevk edildi. Bölgede, teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. 

KAHRAMANLAR BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ

Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının detayları belli oluyor.

Aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği anlaşıldı.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, yaptığı açıklamada,"Kahraman korucularımız her zaman olduğu gibi burada da kahramanlıklarını ortaya koymuşlardır. Hem köyü hem de karakolu korumuş, canlarını feda etmişlerdir" ifadesini kullandı.

Kandemir, korucuların karakola doğru ilerleyen minibüsü durdurmak istediğini, ancak aracın "dur" ihtarına rağmen yola devam ettiğini anlattı.

Kandemir, "Korucularımız aracı ateş açarak durdurmaya çalışmış. Araç bariyerlere çarparak patlayıcı infilak etmiştir. Patlama sonucunda da maalesef 2 korucumuz ve 1 askerimiz şehit olmuş, 9 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır." dedi.

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden saldırıya ilişkin gece yarısı açıklama geldi.

İşte o açıklama:

 "Midyat İlçemiz Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.30 sularında yaklaşmakta olan şüpheli bir araç durdurulmaya çalışılmış,  güvenlik güçlerimizin aracı durdurmak için ateş açması sonucu Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirilmiştir.

                   Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen bu menfur saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz ve 2 kahraman geçici Köy Korucumuz şehit olmuştur. Olayda 1 askerimiz yaralanmış olup derhal Midyat Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.  Yaralı askerimizin tedavisi halen devam etmektedir.  Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen 2 terörist parçalanarak ölmüştür.

     Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış olup bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz eder, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diler, yaralı askerimize acil şifalar temenni ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bakmadan Geçme