Kahraman asker Ömer Halisdemir darbeci generali böyle indirdi (VİDEO)

Darbe girişiminin dönüm noktası olan, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Astsubay Ömer Halisdemir'in darbeci general Semih Terzi'yi vurma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

  • 3745
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kahraman asker Ömer Halisdemir darbeci generali böyle indirdi (VİDEO)

15 Temmuzuz'daki FETÖ'nün darbe girişimini önleyen en büyük kahramanların başında geliyor şehit astsubay Ömer Halisdemir...

 Darbenin başarılı olması için Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının komutasının ele geçirilmesi kritik bir önem arz ediyordu. Çünkü ÖKK'yı ele geçirirlerse kendilerine yönelik yapılacak nitelikli tüm operasyonları önleyebileceklerdi. Ancak Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı'nın akıllıca ve cesurca hareket etmesi, emir subayının da darbeci generale karşı çıkıp onu alnından vurması oyunu bozuyor. Emir subayı sonrasında şehit ediliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı o gece tarih yazıyordu.

O gece Tuğgeneral Semih Terzi emrindeki 20 askerlerle görev yaptığı Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına (ÖKK) geldi.

"Bundan sonra komutan benim. Bütün komutasını ben aldım" diyen Tuğgeneral Terzi ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Ömer Halisdemir arasında karargahta arbede çıktı. Kahraman emir subayı, darbeci generale karşı çıktı. Bunun gerçekleşmeyeceğini ifade eden astsubay, Terzi'yi alnından silahla vurdu. Bunun üzerine Terzi'nin yanındaki darbeci askerler, Aksakallı'nın emir astsubayını şehit etti.

"BU İŞİN UCUNDA ŞEHADET VAR"

Özel Kuvvetler Komutanlığı, darbeci askerler tarafından ele geçirilmişti. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Astsubay Ömer Halisdemir'i arayarak 'General Semih Terzi haindir. Bu işin ucunda şehadet var. Semih Terzi'yi öldür' emrini verdi. 

Halisdemir, bu konuşmanın ardından tabancasını alıp dışarıya çıktı ve ağaçlık alanda saklandı. Halisdemir, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi helikopterden indiği sırada onların arasına girdi ve tereddüt etmeden iki el ateş ederek Semih Terzi'yi öldürdü.

Semih Terzi vurduktan sorna elinde ağır makineli tüfek olan bir binbaşı Halisdemir’in kaçtığı yöne ateş etti. Ve Halisdemir şehit oldu. 

İşte o anların görüntüleri...

 

 

Bakmadan Geçme