• Haberler
  • Gündem
  • Davutoğlu Diyarbakır'da 7 şehidin cenaze törenine katıldı

Davutoğlu Diyarbakır'da 7 şehidin cenaze törenine katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan 7 polis memurunun cenaze törenine katıldı.

  • 412

DİYARBAKIR

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan 7 polis memurunun cenaze törenine katıldı. 

Diyarbakır Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz için Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mehdi Eker, Mehmet Özhaseki, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Çiğdem Karaaslan, Vali Hüseyin Aksoy ile vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz'un Türk bayrağına sarılı naaşları ambulansla tören alanına getirildi.

Başbakanlığa ait otobüsle tören alanına gelen Davutoğlu, tören mangasını selamladı ve şehit ailelerinin yanına gitti. Şehit ailelerinin "Ne olur sorun hesaplarını, tek dertleri vatandı, vatanı sevmekti" sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, "Merak etmeyin, hesabını soracağız" dedi.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu.

"Her zamankinden daha vakur ve kararlı olmak zorundayız"

Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasındaki odakların kimler olduğunu çok iyi bildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Onlar, o aracın arkasına gizlenseler de biz onların maskesini indirdiğimizde, biliyoruz kim olduklarını, onlar Çanakkale'ye, Sarıkamış'a ve vatan toprağına saldıran nice müstevlilerin bugün devamı mahiyetindeki hainlerdir, alçaklardır. Onlar yurt dışındaki plan kuranların, tuzak kuranların buradaki piyonlarıdır. Onların karşısında her zamankinden daha dik, her zamankinden daha vakur ve kararlı olmak zorundayız."

"Emanetiniz korunacaktır"

Bugün, uğurlanan şehitlerin Sarıkamış, Çanakkale, Yemen, Sakarya, Malazgirt savaşları şehitlerinin yanlarına gittiklerini aktaran Davutoğlu, "Emin olunuz emanetiniz ve korumaya ahdettiğiniz, uğurunda fedai can eylediğiniz aziz vatanımız, al bayrağımız, istiklalimiz ebediyen korunacaktır. Silah arkadaşlarınız sizlerden devraldıkları bu kutsal emaneti son nefeslerine kadar korumaya kararlıdır. Sizlere buradan, Diyarbakır'dan vatanımızın ayrılmaz parçası olan topraklardan sesleniyoruz, uğruna fedai can eylediğiniz bu topraklardan sizlerin manevi şahsiyetinize sesleniyoruz, Diyarbakır'ın her bir suru, her bir burcu, her bir minaresi şahit olsun ki sizin uğrunda fedai can eylediğiniz değerler, sonsuza kadar yaşayacaktır. Emanetiniz korunacak, al bayrak her zamankinden daha görkemli bir şekilde semaya yükselecektir. Allah mekanınızı cennet eylesin" diye konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş tarafından törende dua edildi ve 7 şehidin naaşı, askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de çelenkleri yer aldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 7 polis memur şehit olmuş, 14'ü sivil 27 kişi yaralanmıştı.

 

Bakmadan Geçme