CHP'de PKK tartışması

CHP Parti Meclisi (PM) önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında 8 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda, 'Terörle mücadele', 'Kürt sorunu' ve 'Milletvekili dokunulmazlıkları' konuları değerlendirildi.

  • 596

CHP Parti Meclisi (PM) önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında 8 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda, “Terörle mücadele”, “Kürt sorunu” ve “Milletvekili dokunulmazlıkları” konuları değerlendirildi.

Alınan bilgiye göre İstanbul MilletvekiliSezgin Tanrıkulu, yaptığı konuşmada,”Eskiden Kürt gençlerin ana dilde eğitim, Kürtçe kaset, sokakta sesli bir şekilde Kütçe konuşmak, özgürlük, insan hakları gibi demokratik talepleri vardı. Geldiğimiz noktada, AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucunda artık hiçbir Kürt gençleri bu gibi taleplerden tatmin olmuyor ve bu talepler için mücadele etmiyor. Kimse de bu talepler için değil vatan için dağa çıkıyor. Çünkü insanlar duygusal olarak kopmuş... Eskiden Türkiye’nin her tarafı kendisi için vatandı. AKP’nin ayırımcı politikaları sonucunda Kürt gençleri artık bu anlayışta değil. Ortak vatan ve birlikte yaşama anlayışına sahip son kuşak biziz. Bizden sonra gelen kuşak birlikte yaşama ve ortak vatan anlayışını taşımıyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA ÇATIŞMA ÇIKAR
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da yaptığı konuşmada “Sezgin bey haklı. İstanbul, Türkiye’nin en büyük Kürt kenti. Sultanbeyli’de oturan vatandaşların yüzde 75’i Kürt kökenli. Eğer bu kopuş sürerse İstanbul’da mahalle mahalle çatışmalar yaşanır. Muğla’daki Kürt, Diyarbakır’a, Diyarbakır’daki Türk ise Muğla’ya göç etmek zorunda kalır” uyarısında bulundu.

ERDOĞAN TÜRKİYE’Yİ BÖLÜYOR
HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin önergelere ret oyu vereceği açıklayan Fikri Sağlar da CHP’nin “Kürt sorunu” çözümü için daha aktif ve cesur adımlar atmasını istedi. Operasyonlar için “AKP’nin yaptığı terörle mücadele değil, insanlığı yok etme çalışmasıdır. AKP’lilerin hem terörü kışkırtan, insanların ölümüm yol açan hem de insan hakkı ihlallerine karşı duranları teröristlerle yan yana koyması bir zırvalamadır” dedi.
AKP’nin yürüttüğü terörle mücadele için “vahşet” ifadesini kullanan Sağlar’ın, isim vermeden yürütülen terörle mücadeleye destek olan “ulusalcı” ve “milliyetçi” siyasetçi ve çevreleri de eleştirdiği öğrenildi.
Bu arada İlhan Cihaner’in de HDP’nin imzalamadığı AKP, CHP ve MHP ortak bildirisini eleştirdiği, CHP’nin imza atmasının yanlış olduğunu söylediği ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU: CESURUZ
Kılıçdaroğlu’nun eleştirilere, “Kürt sorununun çözümü konusunda en cesur çıkışı yapan parti biziz” yanıtını verdiği, bölgeden göç etmek durumunda kalan yurttaşlara yönelik yardım konusunun gündemlerinde olduğunu söylediği öğrenildi.

Bakmadan Geçme