Başarı anketinde en geride kalan ve zirveyi gören bakanlar

MAK Danışmanlık'ın Ocak 2021 Türkiye Gündemi Araştırması'na göre kamuoyunun en başarılı bulduğu bakanlar sırasıyla Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Fahrettin Koca ve Ziya Selçuk olarak sıralanıyor.

  • 822
Başarı anketinde en geride kalan ve zirveyi gören bakanlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKAJANS - MAK Danışmanlık’ın Ocak 2021 Türkiye Gündemi Araştırması’na göre kamuoyunun en başarılı bulduğu bakanlar sırasıyla Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Fahrettin Koca ve Ziya Selçuk.

Anket, toplam 57 milyon seçmenin yirmi binde biri 2850 kişi ile Türkiye’nin 30’u büyükşehir statüsündeki iller olmak üzere 51 ilini kapsayan çoklu tarama modelinin kullanıldığı bir çalışmayla gerçekleştirildi.

Çalışmada, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Toplumsal Bilinme ve Başarıyı Bulunma Oranı da ele alındı.

En çok bilinenler

Akajans muhabirinin derlediği anket verilere göre,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzde 99 bilinme oranıyla birinci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yüzde 98 ile ikinci sırada. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüzde 82 ile üçüncü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yüzde 81 ile dördüncü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yüzde 80 ile beşinci.

En az bilinenler

En az bilinen bakanların başında ise yüzde 5 ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan geliyor. Pekcan’ın ardından yüzde 7 ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yüzde 9 ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  yüzde 26 ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve yüzde 16 ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yüzde geliyor.

En başarılı bulunanlar

Ankete göre en başarılı bulunan kabine üyesi yüzde 52 ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yüzde 51 ile ikinci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzde 50 ile üçüncü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüzde 46 ile dördüncü sırada.

En az başarılı bulunanlar

En az başarılı bulunan bakan ise yüzde 5 ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yüzde 7, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yüzde 9, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yüzde 11, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yüzde 16 ile en az başarılı bulunan bakanlar sıralamasında göze çarpıyor.

Fuat Oktay’ın başarılı bulunma oranı yüzde 17

Ankete katılanlar Kabine üyesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay için ise yüzde 17 başarı puanını uygun görmüş. Oktay’ın bilinme oranı ise yüzde 34.

Tanınırlık ve başarı puanları arasında yüzde 50 fark olan iki bakan

Koca ile Soylu’nun tanınırlık ile başarılı bulunma oranları arasında ise neredeyse yüzde 50 fark dikkati çekiyor. Koca’nın bilinme oranı yüzde 99 iken başarılı bulunma oranı yüzde 50. Soylu’nun da bilinme oranı yüzde 98 iken başarılı bulunma oranı yüzde 52.

Bakmadan Geçme