Ahmet Davutoğlu'ndan AK Parti kongresinde sitem dolu 'veda' konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğuna veda eden Ahmet Davutoğlu, AK Parti kongresinde yaptığı veda konuşmasında, bunun bir veda değil, vefa olduğunu ifade etti.

  • 1572

Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı "vefa" konuşmasına, sitem ve "dava" mesajı 

damga vurdu.

Erdoğan, Ankara Arena'yı dolduran AK Partililere şöyle seslendi:

"Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı alıp, görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir." 

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'tan ayrılma kararı alan Ahmet Davutoğlu AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Ülkemizin her köşesinden gelen aziz dava arkadaşlarım. AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi vesilesiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bütün AK Parti ailesini, bütün Türkiye'yi, bütün İslam alemini saygıyla selamlıyorum. AK Parti'nin temsil ettiği asli davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını niyaz ediyorum.

"VEFA İLE GÖREVİMİZİ YAPTIK"

Kurucu liderimiz, kurucu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra 2. başkan olduğum kongrede "vefa kongresi" demiştim. O günden bugüne ahdimize sadık kaldık, vefa ile görevimizi yaptık. Ülkemizin ve milletimizin hukukunu koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Partimizin, hareketimizin, davamızın birliğini gözettik. Son nefesimize kadar bunu gözetmeye devam edeceğiz. 

Rabbimize hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, omuzumuzdaki emaneti yüklendik. 3 kongre, 2 genel seçim yaptık. Milyonlarca dava arkadşaımızın birlik ve beraberliğini koruduk. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında, bir seçim hükümeti tecrübesini yönettik. Kaos bekleyenlere zerre prim vermedik. Milletimizin 7 Haziran mesajını aldık ve gereğini yerine getirdik, 1 Kasım seçimlerine ülkemizi götürdük. Yüzde 49,5 oy ile en büyük seçmen desteğini kazanan partimizi yeniden iktidara taşıdık. Bugün oy oranımız yüde 54-55 oranında gözükmektedir. 

"VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ TUTTUK"

Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tutarak sizlerin başını dik tutmak için 3 ay gibi kısa zamanda vaatlerimizi yerine getirdik. Bütün büyük yatırım ve projeleri aksatmadan sürdürdük. Küresel piyasaların toparlanmadığı, istikrarsızlığın devam ettiği, terörün devam ettiği dönemde üstlendiğimiz görev zor bir görevdi. PKK, DHKP-C ve DAEŞ başta olmak üzere can alan terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele verdik. Mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu dönemde Türkiye bölgesinde devam eden yangınlara rağmen hem istikrarını korudu hem de her alanda yatırımlarını sürdürdü. Türkiye geleceğin inşa etmeye devam etti. 20 ay gibi kısa bir sürede, 81 ilimizin tamamına giderek sizlerle kucaklaştık. Ocak ayından bu yana ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve kardeşliğimizi vurguladık. Verdiğimiz her sözü tuttuk, ne vaat ettiysek gerçekleştirdik. Ne yaptıysak sizlerle başardık. Teşkilatlarımıza, kollarımıza, hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. 

"VEDA DEĞİL, VEFA KONGRESİ OLMALI"

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceğiz, geriye milletimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. 

 

 

AK PARTİ'NİN 6 ANA İLKESİ

Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Vazgeçilmeyecek değer ve ilkeler vardır. AK Parti bir zümrenin, bir kliğin partisi olmamıştır. AK Parti Türkiye'nin partisi olmuştur. AK Parti'yi bir millet hareketi yapan da bu dava şuuurudur. Partimizin riayet ettiği 6 ana ilkeyi hatırlatmak istiyorum. Öncelikli olarak insan onurunu korumaktır. Vicdan hakkaniyetinden şaşmayacağınıza inanıyorum. İstiklal ve istikbal davamıza sahip çıkmalıyız. AK Parti tarihi kader birliği içinde olan ortak milletimizin ürünüdür. Esas olan millet vicdanı ile ortak aklın birleşmesidir. Adalet dördüncü temel ilkemizdir. Beşinci ilkemiz yenilenen milli iradedir. Son ilkemiz, bütün insanlığa merhametle yaklaşmaktır.

"KONGRE İÇİN KARŞINIZA ÇIKMAK BENİM ARZU ETTİĞİM BİR ŞEY DEĞİLDİ"

Bizim esas mükellefiyetimiz omuzlarımızdaki emanete halel getirmemektir. Bu hareketin selameti, bütünlüğü, yekpareliği, bütün insanlığın selameti için hayati önemdedir. Bu emanet AK kadroların omzundadır. İktidar sarhoşluğuna veya güç yozlaşmamasına düşmemeli. Bu harekete halel getirilmemeli. Bizim için önemli olan hangi kademede, hangi basamakta olduğumuz değil kutsal davamızdır. 

Bugün yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bu konuşmak benim için kolay değil. Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı alıp, görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir. Türkiye'nin kaderi ile özdeşleşen AK Parti'nin birliği, bütünlüğü her şeyden önemlidir. Allah'a tevekkül ettik ve emaneti sizlere devrediyoruz. 

"YEGANE TALEBİM HAKKINIZI HELAL ETMENİZ"

Rabbim bu harekete, 14 yıl boyunca ülkeme hizmet etmeyi nasip ettik. Rabbime şükürler olsun. Allah aziz milletimizi daima payidar eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan devraldığım bu onurlu görevi devredeğim. Sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu hareket, bu yol, bu dava milletimizindir. Yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir. İstemeden kalbini kırdığım kardeşim varsa haklarını helal etmesini diliyorum. Bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden daha önemlidir. Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim.

Şahitliğinizi alarak ayrılmak istiyorum. AK Parti'nin birliğini, beraberliğini, davasını korumak için her şeyi yaptığımıza şahitlik eder misiniz? Gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Türkiye'nin birliğini, beraberliğin, milletimizin huzur ve refahını korumak üzere gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Yönlerini Türkiye dönmüş, ellerini semaya açıp medet bekleyen bütün mazlum milletlerin hukukunu koruduğumuza, gönül coğrafyamızın dertleriyle dertlendiğimize, onlarla gözyaşı döktüğümüze şahitlik eder misizin? Sizin bu şahitliğini ölene kadar kalbimde taşıyacağım."

DAVUTOĞLU'NDAN VEDA TWEETİ

Ahmet Davutoğlu, AK Parti kongresinde oylama sırasında "veda" tweeti attı.

İşte o tweet:

 

Bakmadan Geçme