• Haberler
  • Gündem
  • 'Türkiye'nin toprak bütünlüğü asla tartışma konusu yapılmaz'

'Türkiye'nin toprak bütünlüğü asla tartışma konusu yapılmaz'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği, beraberliği, toprak bütünlüğü asla ve asla tartışma konusu yapılmaz. Bunu herkes kafasına koysun' dedi.

  • 908

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı Sendika Genel Merkezi'nde ziyaret ederek, genel başkanlık görevine yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Çalışma hayatıyla, ülkenin kalkınmasıyla ilgili taraflar olarak ülke, çalışanlar ve işverenlerin menfaatine uygun her türlü kararı alacaklarını, Türk-İş'in, çalışmalarında hep sağduyuyu esas aldığını belirten Bakan Yıldırım, sendikanın terör konusundaki duruşunun da Türk milletinin birliği, beraberliği, kardeşliği çerçevesinde bulunduğunu kaydetti.

'Bugünlerde öz yönetim, ayrı yönetim gibi laflar oluyor, bunlar zırvadır'

Terörle mücadelenin devam edeceğini anlatan Yıldırım, 30 Aralık 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldığını anımsatarak, şunları belirtti:

'Bir yandan güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, korucularımız bölgede terörle mücadele için canlarını ortaya koyarak mücadele ediyorlar. Bu mücadele aynı kararlılıkla sürecektir. Burada bir tereddüt yok. Bugünlerde öz yönetim, ayrı yönetim gibi laflar oluyor. Bunlar zırvadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği, beraberliği, toprak bütünlüğü asla ve asla tartışma konusu yapılmaz. Bunu herkes kafasına koysun.'

'Mağduriyetler giderilecek'

Terör nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, 'Burada yaşanan mağduriyetlerin de hemen eş zamanlı olarak bütün kesimlerce, sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bakanlıklarımız, bütün kamu görevlileri kendi alanlarında oluşan mağduriyetleri... Terörden kaçmak, bölgeden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına yetişeceğiz. Bütün bakanlıklar kendi alanlarında, 7/24 esasında çalışacak ekiplerini oluşturdu. Ortaya çıkan sosyal problemleri de gidermiş olacağız' dedi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme