GAÜN eğitim için iki uçak satın aldı

Gaziantep Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla iki uçak satın aldı.

  • 869

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla iki uçak satın aldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Havalimanı'nda Cessna 172-SP tipi uçakları tanıttı. Her zaman farklılıkların ve yeni anlayışların üniversitesi olduklarını belirten Coşkun, her alanda yeni şeyler yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Yıllardır hayalini kurdukları Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitime başlandığını aktaran Coşkun, 'Şu anda iki uçağımız geldi. İkisi de yakında gelecek. Tüm ekipmanları, gerekli sertifikasyonları ve uçuş ekibi eğitime hazır. Yakın bir gelecekte Gaziantep semalarını üniversitemizin uçakları süsleyecek' dedi.

Gelecek uçaklardan birinin mevcutlardan daha büyük ve çift motorlu olacağını, diğerinin ise bir hayırsever tarafından bağışlandığını aktaran Coşkun, Gaziantep'te uzay sanayisinin temelini attıklarını işaret etti.

Uzay bilimleri ve havacılık alanında eğitim veren az sayıdaki üniversiteden biri olduklarına dikkati çeken Coşkun, şöyle konuştu:

'Pilot, uçak mühendisi, uçak bakım teknisyeni ve mühendisleriyle, hava trafik işletmenleri yetiştireceğiz. Gaziantep'in Ortadoğu ve bölgedeki diğer şehirlerle bir kesişme noktası, bakım merkezi olması noktasında ciddi bir tohum attık ve bu tohum yeşermeye başladı. Önümüzdeki yıllarda uzay bilimleri ve roket sanayinin de gelişeceğini düşünüyorum.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme