Yeni hükümet kuruluyor! Binali Yıldırım, imsak vaktine kadar Saray'daydı! Açıklama 11.00'de

65. Hükümet ne zaman açıklanıyor? Türkiye tarihinde belki de bir ilk yaşandı ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, yeni kabineyle ilgili değerlendirmeler için gece yarısı 01.25'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Erdoğan-Yıldırım görüşmesi bittiğinde saatler 'imsak' vaktini, gösteriyordu. Yıldırım, 10.30 tekrar Saray'a çıkacak ve 11.00'de yeni kabineyi açıklayacak.

  • 2556

"Konuşması yavaş ama işleri Yıldırı gibi" sözü yine karşılığını buldu, Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke daha imza attı.

65. Hükümet'i kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giriş yaptı, imsak vakti ise çıkış yaptı.

Yıldırım, 65. Hükümet'te yer alması planlanan isimleri, gece yarısı Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la değerlendirdi.

 

ERDOĞAN, YENİ KABİNE İÇİN GECE YARISI ANKARA'YA DÖNDÜ

 

Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi temaslarına "yeni hükümet" molası verdi dense yeridir.

Zira; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65. Hükümet'in kuruluş sürecini hızlandırmak için gece yarısı İstanbul'dan Ankara'ya döndü.

Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Erdoğan'ı taşıyan "ATA" uçağı 23.40'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Erdoğan, yeni hükümetin açıklanması sürecinin tamamlanması ile bugün öğleyin zirve için tekrar İstanbul'a dönecek.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Tunus Başbakanı Habib Essid, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Sirac, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ve Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Dünya İnsani Zirvesi ortak basın toplantısına ve zirvenin kapanış törenine iştirak edecek.

 

BİNALİ YILDIRIM 01.25'TE KÜLLİYE'DE...

Evet; İstanbul'da bulunan Erdoğan'ı taşıyan "ATA" uçağı 23.40'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Saatler 01.25'i gösterdiğinde parti genel merkezinden çıkan AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın konvoyu, 3 nolu protokol kapısından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliye'sine giriş yaptı.

Erdoğan, 65. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Basına kapalı yaklaşık 2 saat süren görüşme, imsak vakti, yani 03.25'te sona erdi. yaklaşık 2 saat sürdü. Başkent Ankara için bugün imsak vakti 03.30 idi.

 

AÇIKLAMA 11.00'DE

Sabaha karşı Erdoğan'ın bugünkü resmi programı da açıklandı. Buna göre Yıldırım, saat 10.30'da 65. Hükümet'i sunmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çıkacak. Yıldırım'ın, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Saat 11.00 gibi de yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Bu arada Yıldırım, bugün saat 11.30'da ilk kez AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na başkanlık edecek ve konuşma yapacak.

65. Hükümet'in  Erdoğan tarafından onaylamasının ardından, hükümet programı ve güven oylaması takvimi TBMM'de işlemeye başlayacak.

Binali Yıldırım, pazar günü yaptığı açıklamada, kabine listesinin hazırlanmakta olduğunu belirtmiş ve Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Erdoğan'ın müsait olduğunda listeyi sunacağını belirtmişti.

Pazar günü AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde 1405 oy alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, partisinin 3. genel başkanı seçilmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından, Erdoğan, 65. Hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vermişti.

 

Bakmadan Geçme