Cemal İncesoyluer

Vefa, ne zamandan beri suç oldu?

Cemal İncesoyluer

  • 1636

Bütün Anadolu şehirlerinde olduğu gibi, bu şehrinde dedikodu mekanizması işler/işletilir. Dedikodunun, gıybetin ve yalanın büyüsü, daha doğrusu günahın ambalajı çok çekici, iştah açıcı, haydi durma söyle der gibidir.

 

Sosyal Medya mecrası, artık şehirlerin dedikodu, gıybet ve yalan ihtiyacını karşılayan en önemli faktörler oldu. Mevzu, bir sosyal medya mecrasında duyuruldu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun şoförü ve koruması Celal Eroğlu ile Haki Eroğlu’nun kadrolu işe atanması yazıldı. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Haber değeri vardır-yoktur tartışmasına girmiyorum.

 

Herkes de biliyor ki, bu haberde esas hedef Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’dur.

 

Yine söz konusu iki kişiyle ilgili belediye lojman tahsisinin yapıldığı da kaydedildi. Tabii, bu şehirde yaşayanlar, belediye lojmanını da, bedava versen kimsenin oturmak istemeyeceğini de bilirler. Lakin, yine de lojman üzerinden yürümek isterseniz, bunu Kaşıkcıbağındaki Villalar gibi anlatabilirsiniz. Öyle de anlatılmış, zaten.

 

Gelelim, Celal ve Haki Eroğlu’na. Bu arkadaşlar, Başkan Eroğlu’nun amcasının torunlarıdır. 7 yıldır da Başkan Eroğlu ile birlikte çalışmaktadırlar. Eyüp Eroğlu, buraya paraşütle gelmiş bir adam değil. AK Parti Tokat İl Kongresi'nde Mustafa Boyraz’ın listesinden yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Yıl 2009…

 

İl Başkanı Boyraz, genel merkez tarafından görevden alındı. Tokat’tan üç kişi genel merkeze davet edildi. Bunlardan birisi, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Eroğlu’ydu. Parti genel merkezi gerekli görüşme ve değerlendirmelerin ardından, Eyüp Eroğlu’nu İl Başkanı olarak atadı. Bir süre sonra İl kongresi yapıldı. Başkan Eroğlu, kendi yönetim listesiyle kongreden başarıyla çıktı.

 

O tarihten bugüne, Celal ve Haki Eroğlu, Başkan Eroğlu’nun yanındadır. Eyüp Bey, tıpkı belediye başkanlığında olduğu gibi, il başkanlığında da 7/24 çalışan bir idarecidir. Tokat hinterlandında gitmediği köy kalmadı. Bu iki arkadaş, 4 yıl boyunca AK Parti bünyesinde asgari ücretle çalıştı. Başkan Eroğlu’nun performansına bağlı olarak, geceleri-gündüzleri, cumartesileri-pazarları hiç olmadı.

 

2014’te genel merkez, belediye başkanlığı için Eyüp Eroğlu’nun ismini açıkladı. Bu beklenen bir durum değildi. Çalışmalar, kampanyalar, koşturmalar yeniden başladı. İki dönemdir, Tokat Belediyesi AK Partinin elindeydi ama, ilk kez yüksek bir oranla Eyüp Eroğlu belediye başkanı seçildi.

 

Bu iki arkadaş, belediyenin taşeron firmasından aynı görevlerine kesintisiz olarak devam etmeye başladılar. Belediyeler, siyasi makamlardır. Bunu bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Belediye Başkanları, tıpkı milletvekilleri gibi halkın oyuyla o makama gelirler. Seçim sandığında, Belediye Başkanına ayrı, belediye meclis üyelerine ayrı oy atarsınız. O nedenle, Başkan Eroğlu sadece Celal ve Haki Eroğlu’nu belediyeye getirmedi. AK Partideki sekreterya ekibini de aynı görevle belediyeye taşıdı. Başarılı başkan sekreteri Hatice Aybastıoğlu Ulu ile Fatih Çoruş, şu anda belediyede de aynı görevi yapıyorlar.

 

Başkan Eroğlu, AK Parti İl Başkanıyken yardımcıları olan Osman Altınordu ve Mehmet Ersoy, şuanda da belediye başkan yardımcılarıdır. Partideki başkan yardımcıları İsmet Yiğit ile Şadi İşeri de Belediye Meclis Üyeleridir. Belediyede ki bazı önemli görevlerde sorumluluk almış kimi isimler, partide birlikte çalıştığı insanlardır. Meseleyi akrabalığa bağlayıp, geçiştirmek çok kolay.

 

Mesele şu ki: Konuya negatif bakarak yazsanız dahi, buradan ortaya çıkan en önemli sonuç: Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun vefası, yol arkadaşlığı, siyasette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygulamalarını Tokat’ta birebir hayata geçiren bir siyasetçidir.

 

Mesela, şu anki başbakan Binali Yıldırım… Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanıyken, Ulaşım Daire Başkanıydı. Mesela, şu anki Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu… İBB’de İSKİ Genel Müdürüydü. Mesela, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı… İBB’de kültür işleriyle ilgili başdanışmanıydı. Mesela, AK Parti Milletvekilleri, Harun Karaca ve Zeyid Aslan, Reis’in İBB’den bu yana gelen yol arkadaşlarıydı. Aynı şekilde eski milletvekili Hüseyin Gülsün, İBB’de daire başkanıydı. Bu liste uzar gider.

 

Esas konu, liyakattır, işinin ehli olmasıdır. Gerek Celal ve Haki Eroğlu, gerekse ilde çalıştığı başkan yardımcıları, belediyedeki görevlerinde de son derece başarılı, başkanın yükünü alan performansa sahip kimselerdir. Tokat Belediyesinde yaklaşık 900 kişi çalışıyor. Başkan Eroğlu göreve geldiğinden bu yana kıyım anlamına gelecek hiçbir icraata imza atmadı. Sadece, yakın çalışacağı kurumlarla ilgili atamalarla yetindi, hepsi bu.

 

Eğer belediyede iki kişiye kadro verilecekse, 7 yıldır yanında asgari ücretle çalışan Celal ve Haki Eroğlu’na verilmeliydi. Bu hem vefanın, hem de siyasetin gereğidir. Zaten, Başkan Eroğlu’da bunu yaptı. Bu şehirde, böyle bir mevzuyu konuşanda yok, ayıplayanda…

 

İnsanların işiyle-gücüyle, ekmeğiyle oynamanın gayretullahun hoşuna gitmeyeceğini bilmeyebilirsiniz. O vakit, ilahi adalet tecelli ettiğinde de, vay yandım demeyeceksiniz…

 

Vefa, ne zamandan beri suç oluyor? Bizler, vefayı ne zamandan beri unuttuk? Bunun cevabını da artık kim meraklıysa o versin!...

 

 

Yazarın Diğer Yazıları