Adem Taflan

HOLLANDA SEÇİMLERİNE TÜRK PARTİSİ DAMGA VURDU

Adem Taflan

  • 8922

12 miyon 900 bin seçmenin bulunan Hollanda'da seçimlere katılım oranı %80 olurken,açılan sandıklara göre Türklerin kurduğu DENK Partisi 3 milletvekilliğini garantiledi.Avrupa da seçime katılım oranı % 45 lerde olduğu düşünülürse katılım çok yüksek.Bu da Türkiyeye karşı yapılan tutumdan ileri geliyor.Avrupalılar Türkiyeye teşekkür etmeleri gerekiyor.

Neden mi ?

Sandığa gitme oranını artırdığı ve Avrupa demokrasisine katkı sağladığı için.

PvdA'nın (İşci Partisi) entegrasyon politikasına güven oyu vermedikleri için ihraç edilen Türk milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün Kurduğu DENK Partisi'nin,5 milletvekilliğine ulaşma ihtimali hala devam ediyor.

Son yıllarda Hollanda da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların sesıni duyurmak için siyasi arenaya giren DENK'in katıldığı ilk secimde milletvelili çıkarması çok önem arzediyordu.

Bu başarılarıyla Hollanda da ki sesiz yığınların sesi olacaklarını göstermiş oldular.

Tunahan Kuzu ve arkadaşını ihraç eden İŞCİ PARTİSİ büyük bir hezimet yaşadı.Hollandalı Türkleri karşısına almak onları 38 sandalyeden 9 sandalyeye düşürdü.

Öncelikle Denk Partisinden Parlementoya giren Tunahan Kuzu,Selçuk Öztürk ve Faslı Farıd Azarkan kardeşlerimi tebrik ediyorum.

''15 Temmuzun başarısız olduğuna üzüldüm'' diyen aşırı sağcı lider Wilders milletvekili sayısını sadece 5 olarak arttırabildi.Bu da Hollanda'lıların Wilders'e verdiği ders olarak tarihe geçecek.

Bu seçim den Avrupalı siyasetçiler çok büyük dersler çıkarmalı.

En önemli çıkaracakları ders.Özelde Avrupalı Tükler,genelde de Türkiye düşmanlığı üzerinden Avrupa da hortlayan aşırı sağı engelleyemezsiniz.Bu tavrınız burda dogmuş,burda mesleki kariyer yapan 3. ve 4.nesli radikalizme etmenizden başka birşeye yaramaz bu da en çok ortak yaşama kültürüne darbe vuracaktır.

Sonunuz Hollanda'da cami cami dolaşıp Türklerden oy toplayıp 38 sandalyesi olan İşci Partisi nasıl 9 Sandalyeye düşmüş ise sizin sonunuz da bu olmasın dikkat edin.

Avrupa siyasetin de Avrupalı Türklerin varlığını inkar üzerinden hiç bir başarı elde edemezsiniz.

Rahmetli Erbakan Hocam'ın Konyadan bağımsız aday olduğunda

''Tek milletvekili seçilirsen ne yapabilirsin ki '' diyenlere tarihi bir cevap vermişti.

''Bir çiçekle bahar gelmez, Ama her bahar bir çiçekle başlar''

Avrupa'da Tunahan Kuzunun başlatmış olduğu DENK hareketi unutmayın baharın müjdecisidir.

Avrupada ki STK larda artık aklını başına toplayıp iç çatışmalardan kendilerini soyutlayarak gençlerimizi Avrupada ki siyasette etkili kılacak projelerin altına imza atmalıdırlar.

Yoksa tarih onlardan hıç de iyi olarak bahsetmeyecek.Ya iş üretin ya da gölge etmeyin.Bundan sonra Avrupalı Türkler mazeret değil iş üretenlerin peşinde olacaktır.

Hollanda'da Cumartesi gecesi yaşananlara sessiz kalan STK lar bunu torunlarına anlatamazlar.

Demokratik tepkilerini ortaya koymak için TC Rotterdam konsolosluğunun önüne toplanmış halktan 6 saat boyunca polise hiçbir saldırı olmamışken,dağılan göstericilerin üzerine atlarla ,köpeklerle saldıranları da tarih kaydetmiştir.

Tarih de yaşananları unutanların, gelecek adına söyleyecek sözleri olduğuna inanmayanlardanım.

Biz 20 .yy Avrupa'nın göbeğinde sadece müslüman oldukları içim katledilen

200.000 Bosnalı yı unutmadık.Srebrenıcka da katledilen yedibin masum müslümanın kanı Hollandalı genarelin eline bulaşmıştır.

Ve Diyorum ki Ey Avrupalı Demokratlar ''Sizden öğreneceğimüz demokrasi buysa alın demokrasiniz sizin olsun.''

Bize Efendimizin Veda Hutbesinde sunduğu insanlıkadına ortaya koymuş olduğu değerler bize ve size  yeter.Bizim dinimiz bize, sizin demokrasiniz size kalsın.

Cumartesi aksamı zaşanan  süreçte zaptığımız  canlı video yayınıyla TC Rotterdam konsolosluğunun önüne toplanan 20.000 üzerinde ki yigitlere tekrar selam olsun.

Avrupalı Türkler diklenmeden dik duruşun örneğini birkez daha Avrupa da demokratım diyenlere göstermiş oldu.

Olayların büyümemesi için büzük gayret sarfeden UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya beye,Turan Atmaca kardeşime ,Mustafa,Süleyman,Ahmet ve Kenan Çabuk kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Gece 23,15 de açıklama yaparak bizi yanlız koymayan Devlet Bahçeli beye de şükranlarımı sunuyorum.

Selam Ve Dua İle Kalın

 

 

Yazarın Diğer Yazıları