Adem Taflan

''BU SEVDA BURDA BİTMEZ'' ALMANYA OBERHAUSENDE YANKILANAN SES

Adem Taflan

  • 1979

 

AVRUPALI TÜRKLER BAŞBAKANINI AĞIRLADI

 

Avrupalı Türkler 16 Nisanda yapılacak halk oylaması ıçin Oberhausen'de yapılan '' MEMLEKET SEVDALILARI EVET DİYOR'' TC Başbakanı Sayın Binali Yıldırım'ın katıldığı proğramda 10 bın kişilik salonu tıka basa doldurarak bir kez daha yüreklerini ortaya koydular.

Almanya'nın Oberhausen şehrinde düzenlenen proğramda. Ülkesine sevdalı yiğitlerin sevgi seli ile Arena salonu doldu taştı.

Avrupanın uzak yerlerinden (Hollanda ,Belcıka,Danimarka,İngiltere,Maceristan.Fransa.İsviçre.Avusturya.Münih,Stuttgart, Nürnberg,Frankfurt.Mannheım,) mesafe nedir tanımadan yine vatana olan sevdalarını ortaya koydular.

Bu Avrupalı Türkler için ne ilk nede son olacaktı.Bu vatan sevdalısı insanlar, Kalsruhe ve Strassburg'da Cumhur'un Başı'nı aynı heyecanla karşılamışlardı.

Alman parlemontasından geçen sözde ''Ermeni Soykırımı'' yasa tasarısıyla ilgili Avrupa'nın on önemli şehrinde miting düzenleyerek tepkilerini hiç çekinmeden ortaya koydular.

Yine 15 Temmuz gecesi hiçbir yerden bir çağrı beklemeden TC Konsolosukları önünde toplanıp,günlerce nöbet tuttular.Avrupa'da Fetö'nün her platformda nasıl bir terör örgütü olduğunu anlattılar .Bütün zorluklara rağmen,Avrupa basınının bütün yıpratmalarına rağmen.

Halep meselesinde Avrupanın 20 değişik şehrinde tepkilerini ortaya koydular.

Avrupa'daki Türkler neden bu kadar duyarlıdırlar hiç düşündünüz mü?

Çünkü gurbetin acısını iliklerine kadar, içlerinde hissetmişlerdir onlar.

Onlar ''MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.'' demişlerdir.

Yıllarca dikkate alınmayan Avrupalı Türkler, Sayın Recep Tayyıb Erdoğan gibi 12 yıldır her dertlerine koşan bir lideri bulmuşlar ve canları pahasına da olsa o liderlerinin arkasında olacaklarını ortaya koymuşlardır.

Dün pasoport kuyruklarında ''başıma birşey gelirmi'' diye düşünen Avrupalı Türkler, lideri Erdoğan olan bir ülkenin vatandaşıyım özgüveniyle Dünya'ya kafa tutacak noktaya gelmişlerdir.

Örnekmi?

Nürnberg UETD kurucusu Şehit Önder kardeşim.

Peki,istedikleri nedir Avrupalı Türklerin ?

Paramı,makam mı ? Yok,yok bunları aşmış bu yiğit insanlar.

Onlar sadece vatan için:“ Bizde varız diyerek“ 800 km gidip oy kullandılar.

Çünkü bilyor ki Avrupalı Türkler dünya mazlumlarının gidecek bir Türkiye'si var.Türkiye'ye birşey olursa,bizim gidecek başka bir memleketımiz yok.

Onlar bir defa daha gösterdiler ki ''Cumhuriyet elden gidiyor'' diyenlere Cumhuriyetin biryere gittiği yok,işte ''Cumhur '' burada.

Salonu dolduran binlerce Avrupalı Türk bir defa daha vatana olan sevdalarını haykırdılar.Onlar Avrupa'dan ülkelerinin gelişimini daha iyi tahlil edebiliyorlar.

Dediler ki ''Vatan Sana Canım Feda''

Yazarın Diğer Yazıları