• Haberler
  • Gündem
  • Yakalanan teröristlerin itirafları güvenlik güçlerini harekete geçirdi

Yakalanan teröristlerin itirafları güvenlik güçlerini harekete geçirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik kuvvetlerine teslim olan 2 teröristin ifadesi sonrasında düğmeye basıldı

  • 1113

 

Teröristlerin ifadelerinin ardından operasyonu derinleştiren güvenlik kuvvetlerinin çok sayıda teröristi kıstırdığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının 44'üncü gününde operasyonların tüm hızıyla devam ettiğiDiyarbakır'ın Sur ilçesinde dün güvenlik kuvvetlerine biri 14 yaşında kadın 2 terörist teslim oldu. Teslim olan teröristlerin alınan ifadelerinin üzerine saklanan diğer teröristlerin yeri tespit edildi. Teslim olan teröristlerin verdiği ifade doğrultusunda operasyonu genişleten güvenlik kuvvetleri Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa 

Mahallesi bölgesinde bir tünel tespit ederek giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Tünelde çok sayıda teröristin bulunduğunu tespit eden güvenlik kuvvetleri, teröristlere teslim olmaları yönünde uyarıda bulundu. Teslim olan teröristlerin ifadesinde tünelde yaklaşık 50 civarında teröristin barındığı bildirildi. Bölgeyi ablukaya alan güvenlik kuvvetleri operasyonlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

40 metrelik tünel

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK mensuplarının, Şırnak'ın Silopi ilçesine sızmak ve sıkıştıkları anda kaçmak için 40 metre uzunluğunda tünel kazdıkları belirlendi.

İlçede uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla TSK ve emniyet mensuplarının katılımıyla başlatılan "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" devam ediyor.

Yürütülen kapsamlı operasyonlarla teröristlerden temizlenen bölgelerde güvenlik güçlerince ev ev arama yapılarak, tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor.

Van’da zırhlı araca bombalı saldırı

Van'ın merkez Tuşba İlçesi’nde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı.

PKK'lı teröristler ders sırasında okullara saldırdı

Olay, akşam saat 20.45 sıralarında merkez Tuşba İlçesi’nin Akköprü Mahallesi’nde bulunan Akköprü İlk ve Orta Okulu yakınlarında meydana geldi. PKK’lı teröristler tarafından yol kenarına bırakılan el yapımı patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, zırhlı araçta maddi hasar meydana geldi.

Bakmadan Geçme