Uyuşturucu bağımlısına mahkeme kararıyla hastane yolu

Ankara 11. Aile Mahkemesi, annesini ve kız kardeşini öldürmekle tehdit eden ve şiddet uygulayan uyuşturucu bağımlısı İ.E.K'nin hastanede tedavi altına alınmasına ve eve yaklaşmasının yasaklanmasına karar verdi.

  • 682

ANKARA - Barış Kılıç

Ankara 11. Aile Mahkemesi, annesini ve kız kardeşini öldürmekle tehdit eden ve şiddet uygulayan uyuşturucu bağımlısı İ.E.K'nin (21) evden uzaklaştırılarak, tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınmasına ve eve yaklaşmasının yasaklanmasına karar verdi.

N.D. adlı kadın, 12 Ocak 2016'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, boşandığı eşinden olan oğlundan şikayetçi oldu.

Oğlunun, defalarca tedaviye gitmesine rağmen tekrar uyuşturucu madde kullandığını, kendisine ve 6 yaşındaki kız kardeşine zarar verdiğine işaret eden kadın, 'Uyuşturucu alması için para vermediğim zamanlarda kendisini de bizi de öldürmekle tehdit ediyor. Bu nedenle oğlumun yakalanarak, cezaevine gönderilmesini ya da tedavi ettirilmesini istiyorum' dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca, aile mahkemesinden mağdur kadın için koruma kararı çıkarılmasını talep etti.

Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ, inceleme sonucunda koruma kararını kabul etti.

Karadağ, İ.E.K'nin, annesi ve kardeşiyle kaldığı Keçiören'deki müşterek evden uzaklaştırılmasına, konutun anne ve kızına tahsis edilmesine karar verdi.

İ.E.K'yı konuta yaklaşmaktan men eden hakim, ayrıca annesine yönelik tehdit, hakaret ve aşağılama içeren söz ve davranışlarda bulunmasını, iletişim araçlarıyla rahatsız etmesini de yasakladı.

İ.E.K'nin yataklı tedavi kurumunda tedavi ettirilmesini karar altına alan Hakim Karadağ, tedbirin 6 ay süreyle uygulanmasını kararlaştırdı. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme