Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor

Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı, güney kesimlerinde ise kuvvetli sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da yağış gece kara dönüşecek.

  • 319

ANKARA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde devam eden sağanağın, akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak kar yağışına döneceği öngörülüyor.

Yarın İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Batı Akdeniz'de başlayan yağışın da gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Doğu Akdeniz kıyı kesimi ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanağa döneceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar mevkisi ile Isparta çevrelerinde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor.

İstanbul'da gece kar geliyor 

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  bugün İstanbul'da yağışın kuvvetli sağanak şeklinde görüleceği belirtildi.

Yağışın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara dönüşmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, "Yağışın aralıklarla salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi ve sıcaklığın pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

Bakmadan Geçme