Suriyeli anne engelli çocuğu için hayata tutunuyor

Suriye'deki savaştan kaçarak İzmir'de bedensel engelli çocuğuna daha iyi bir hayat sunabilmek için zor şartlar altında yaşamını idame ettirmeye çalışıyor.

  • 2496

İZMİR

Suriye'deki savaştan kaçarak bedensel engelli çocuğuna daha iyi bir yaşam sunmak için Türkiye'ye gelen anne, İzmir'de zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.Suriyeli Sena Holi, Karabağlar ilçesi Bozyaka semtindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam yakınlarındaki Duma kentinde oturdukları mahallenin 1 yıl kuşatma altında kaldığını, her an ölüm korkusuyla yaşadıklarını, kaçmaktan başta çare bulamadığını ifade etti.Savaştan önce kendisinin terzilik, eşinin ziraat mühendisliği yaptığını, yaşam seviyelerinin iyi olduğunu dile getiren Holi, mutlu bir aileyken savaşla hayatlarının cehenneme döndüğünü anlattı. Esed güçlerinin saldırılarından sonra füze sesleri duymanın sıradanlaştığı günlerde bulundukları bölgeye kimyasal saldırı düzenlendiğini iddia eden Holi, bu saldırının ardından eşinin kanser hastalığına yakalandığını ve kısa bir süre sonra yaşamını yitirdiğini aktardı. Holi, 20 yaşındaki oğlu Hasan'ın 1,5 yaşından bu yana felçli olduğunu, yatağa mahkum şekilde yaşadığını, savaşın ardından hastalığının ilerlediğine işaret ederek, engelli çocuğunu tedavi ettirme umuduyla bir arkadaşının tavsiyesiyle İzmir'e geldiğini belirtti. 6 çocuğundan ikisini kendisiyle getirebildiğini, 3 kızının Suriye'de akrabalarının yanında kaldığını, İzmir'de aylık 350 lira kira ödediği bir eve yerleştiklerini dile getiren Holi, iki aydır hayırsever desteğiyle hayatlarını sürdürdüğünü, Türk milletine duacı olduklarını ifade etti.

'Avrupa'ya gitmek istemiyorum'

Engelli çocuğuna bakmak zorunda olduğu için çalışmadığını, 16 yaşındaki oğlu Ekrem'in iş aradığını ancak bulamadığını ifade eden Holi, savaşın bir an önce sona ermesini ve ülkesine dönmeyi umut ettiğini ifade etti.Holi, engelli oğlunu İzmir'de hastaneye götürdüğünü, tedavi başlatacaklarını ifade ederek, dil sorunu nedeniyle hastanede sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Gelecekle ilgili kaygılarını paylaşan Holi, Avrupa'ya gitmek istemediğini, savaşın sona ermesinden sonra ülkesine dönmeyi umut ettiğini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:'İstediğim şey kira ve yemek konusunda yardım. Başka bir şey istemiyorum. Avrupa'dan korkuyorum. Çocuklarım için korkuyorum, onların dininden, kültürlerinden etkilenir diye. Bir kızım 12, bir oğlum 16 yaşında. Avrupa'nın kültürü bizden farklı. Türkler bizimle neredeyse aynı. Ben onları çok seviyorum. Türkler'in içinde sanki Suriyelilerin içinde gibi yaşıyorum.'Ülkesindeki savaşın biteceğine dair ümidinin giderek azaldığını söyleyen Holi, 'Allah'ın izniyle savaş artık uzamasın. Düne kadar ümidim vardı. Ama savaş bitmeyecek gibi gelmeye başladı' sözlerine yer verdi.

Muhabir:Ömer Süt www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme