ŞOK ŞOK! O GERÇEKLEŞİRSE AKŞENER HAVLU ATIYOR

İYİ Parti'de işler hiç de iyi gitmiyor. Akşener 31 Mart sonrası da 'gidiyorum' derse bu kez 24 Haziran sonrasındaki gibi bir 'blöf' olmaz bu...

(TAHİR ERDEM - HABER PLATOSU ÖZEL)

 

31 Mart seçimleri sonrası Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın İYİ Parti’den koparak kendi partilerini kurma hazırlığında oldukları, Mersin adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun yapılmaması/geç yapılması skandalının da bu işin tuzu biberi olduğunu önceki haberlerimizde ifade etmiştik.

Aydın ve Özdağ içten içe her geçen gün daha da kaynayan İYİ Parti’den  kopar mı kopmaz mı bunu zaman gösterecek. Olur mu olur; belki de onlar kalır, Meral Akşener gider.

Nasıl mı?

İYİ Parti çevrelerinde sık sık dillendirilen bir kulis bilgisi de şu:

“31 Mart seçimlerinde umulan başarı elde edilemezse Meral Akşener bu kez kesin gidecek.”

Akşener, 24 Haziran seçimlerindeki başarısız tablo üzerine genel başkanlığı bırakacağını açıklamıştı tıpkı 2002 hezimeti sonrası Devlet Bahçeli’nin yaptığı gibi… Yine tıpkı Bahçeli’nin yaptığını yapmış, kurgulanmış destekçi/alkışçılar sahaya sürülmüş, “Dön ne olur! Gitme ne olur! Sensiz olmaz!” nümayişleri/hançere yırtmaları arasında “Peki, kabul!” diyerek bu vartayı atlatmıştı.

Ama 31 Mart sonrası “numaradan” değil gerçekten “gitme” kararlılığı ortaya koyacağı konuşuluyor Akşener’in, muhtemel bir hezimet tablosu karşısında.

Yani yeni bir hezimet kapıyı çalarsa; bu gitmeler 24 Haziran sonrasındaki gibi "gitmeler"e benzemeyecek "blöf" olmayacak; gerçekten gidecek.

Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli rüzgarı İYİ Parti'yi bu kez de savuracak mı?

Yeni bir hezimet kapıda mı?

"Asena" gidecek mi kalacak mı?

Bekleyeceğiz ve  göreceğiz.

Bakmadan Geçme