31 Mart sonrası o parti ikiye mi bölünüyor? Çok konuşulan 2 isim gidiyor mu?

İYİ Parti'deki çatırdamanın, iç çekişmenin Mersin adayı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun İl Seçim Kuruluna ulaştırılmaması/geç ulaştırılması skandalıyla ayyuka çıktığı ve kılıç seslerinin arttığı konuşuluyor.

 

(TAHİR ERDEM - HABER PLATOSU ÖZEL)

Başkent kulisleri, İYİ Parti’deki çatırdamanın, iç çekişmenin Mersin adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun İl Seçim Kuruluna ulaştırılmaması/geç ulaştırılması skandalıyla ayyuka çıktığını gösteriyor.

İhale, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın’ın üzerinde kalırken, partideki  “Ayrılalım” sesleri daha bir gür çıkmaya başladı.

Olan ve konuşulan şu: Meral Akşener’le birlikte partinin başat aktörleri arasında yer alan Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın 31 Mart seçimleri sonrası her halükarda İYİ Parti’den kopacağı ve yeni bir parti ile yola devam edeceği…

Özdağ’ın “Ben genel başkan olmalıyım” sevdasında olduğu, Aydın’ın ise “Bu partinin ülkücülükle, milliyetçilikle alakası yok. Milliyetçi bir parti kurmalıyız” görüşünü seslendirdiği dillendiriliyor.

İYİ Parti’deki ayrışma ve dağılma temayül ve sancılarını en yakın takip edenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyleyelim. Bahçeli, içerideki adamları vasıtasıyla İYİ Parti’de adeta kuş uçsa haberi oluyor. Bunun için de geçen hafta çok net bir açıklama yaptı Bahçeli:

"Aramızdan kopan ülkücülerle helalleşmeye hazırım, kapımız açık."

Bakalım Özdağ ve Aydın, Bahçeli’nin sözünü mü dinleyecek, yoksa kendi partilerini mi kuracak?

Bu süreçte Koray Aydın’a yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesindeki satır arası mesajların da iyi okunmasını salık veriyorum.

Kulisleri, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Bakmadan Geçme