Şili Dışişleri Bakanı Türk dizisi tutkunu

Şili Dışişleri Bakanı Munoz, ülkesinde popüler olan Türk dizilerinin Türkiye'nin görünürlüğünü artırmak açısından önemli olduğunu, kendisinin de Muhteşem Yüzyıl dizisinin takipçisi olduğunu belirtti.

  • 665

Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, ülkesinde oldukça popüler olan Türk dizilerinin Türkiye'nin görünürlüğünü artırmak açısından önemli bir faktör olduğuna dikkati çekti. Munoz, kendisinin de Muhteşem Yüzyıl dizisinin takipçisi olduğunu belirtti.8'inci Büyükelçiler Konferansına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Munoz, AA muhabirinin sorularını cevapladı.Şilili Bakan, büyükelçiler konferansına davet edilmenin ve yurt dışında görev yapan Türk büyükelçilere hitap etmenin kendisi için büyük onur olduğunu anlattı.

'Şili sokaklarında imza isterler'

Bakan Munoz, Türk dizilerinin ikili ilişkiler açısından önemli bir fonksiyonu icra ettiğini belirtti.Türk dizilerinin Şili'de oldukça revaçta olduğunu anlatan Munoz, kendisinin de Muhteşem Yüzyıl'ın izleyicisi olduğunu belirtti. 'Şilililerin kendilerini Türk karakterleriyle ve Türklere has durumlarla özdeşleştirmeleri inanılmaz' diyen Munoz, Binbir Gece dizisindeki 'Onur' gibi bazı dizi karakterlerinin Şilili kadınlar arasında çok popüler olduğunu aktardı.'Şili ve Türk insanı arasında birçok ortak özellik var. Dünyaya bakışları oldukça benzer. Daha sıcaklar, aileye çok düşkünler ve popular kültür ürünlerini tüketiş biçimleri de çok benzer' tespitinde bulunan Munoz, pek çok Türk dizi oyuncusunun Şili sokaklarında yürümeleri halinde hemen tanınacağını, kendilerinden imza isteneceğini belirtti.Bakan Heraldo Munoz, Türkiye'yi temsil ettiğini belirttiği bu kişilerin Şili'ye gelmelerinin Türkiye'nin tanınırlığını artıracağına dikkati çekerek, 'Bu dizilerin desteklenmesi iyi bir fikir olabilir' dedi.

Erdoğan'a maç daveti

Heraldo Munoz, Şili'de önemli bir Türk toplumu ve Türkiye'de Şili toplumu bulunmaması nedeniyle karşılıklı yatırımlar, ticaret ve futbol gibi alanların ilişkilerin daha da güçlenebilmesi için köprü olacağına olan inancını anlattı.

Kendisinin de eski bir futbolcu olduğunu ifade eden Munoz, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da futbolla çok ilgilendiğini öğrendim. Onu ilk gördüğümde bu ortak tutkumuzu dile getireceğim ve kendisini maç yapmaya davet edeceğim' dedi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme