• Haberler
  • Gündem
  • Sığınmacıların 'yamalı bot'la yolculuğunu sahil güvenlik engelledi

Sığınmacıların 'yamalı bot'la yolculuğunu sahil güvenlik engelledi

Yamalı botlarla bellerine kadar ıslanmış bir şekilde deniz üzerinde yol almaya çalışan göçmenlerin riskli yolculuğu, yasa dışı geçişleri önleme faaliyeti kapsamında sahil güvenlik personelince engellendi.

  • 515

MUĞLA - Levent Kişi

Daha iyi bir yaşam ümidiyle ülkelerini terk eden göçmen ve sığınmacılar, soğuk kış gecelerinde bile denize açılarak Avrupa'ya ulaşmak için ölümle yaşam arasındaki ince bir çizgide yol alıyor.

Aylan bebeğin cansız bedeninin bulunduğu Bodrum sahillerinde, yeni faciaların yaşanmaması için Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığına bağlı unsurlar, gece gündüz özveriyle çalışıyor.

Sabahın ilk ışıklarına kadar Bodrum koyunda devriye görevi yapan TCSG 302 isimli sahil güvenlik gemisinde yer alan Anadolu Ajansı (AA) ekibi, göçmenlerin kışın deniz ortasındaki ölümle yaşam arasındaki yolculuklarını görüntüledi.

Güney Ege kıyılarında lodosun etkisini kaybetmesinin ardından denizin sakinleşmesini fırsat bilen değişik milletlerden onlarca göçmen, Bodrum kıyılarından bindikleri lastik botlarla sadece 2-3 deniz mili uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası'na geçmek için denize açıldı.

Sahil güvenlik gemisinin radar ve termal kameralarıyla yapılan taramada ilk olarak Akyarlar mevkisinden botla denize açılan ve kürek çekerek ilerlemeye çalışan 10 kişilik göçmen grubu tespit edildi.

Siren çalınarak yaklaşılan göçmenlerin üzerine projektörlerini tutan askerler, yaptıkları İngilizce ve Arapça anonslarla göçmenleri durdurdu ve denize düşmemeleri için sakin olmaları konusunda uyardı.

'Yamalı botla umuda yolculuk'

Pakistanlı oldukları anlaşılan göçmenlerin bulunduğu botun su alması nedeniyle bellerine kadar ıslandıkları ve oldukça üşüdükleri görüldü. Güverteye çekilen 10 göçmenin botunun ise yamalı olduğu dikkati çekti.

Battaniye dağıtılan göçmenlere su ve yiyecek verildi; göçmenlerden birinin yaralı parmağına pansuman yapıldı.

Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına götürülen göçmenlerin sağlık kontrolünün ardından sınır dışı işlemleri için Muğla Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği belirtildi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme