Sığınmacı çift bebeklerinin ismini 'Emine Sare' koydu

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Çorum'a yerleşen Iraklı çift, yeni doğan bebeklerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isimlerini verdi.

  • 807

ÇORUM

Ülkelerindeki savaştan kaçıp yaklaşık 3 ay önce Çorum'a yerleşen Iraklı çift, yeni doğan bebeklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isminden esinlenerek Emine Sare adını koydu.

Irak'taki savaştan kaçarak 3 ay önce Türkiye'ye sığınan ve daha sonra da Çorum'a yerleşen bir çocuklu Iraklı Efir Bekri ve Mina Kasim Bekri çiftinin bir kız çocukları oldu. Bekri çifti, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeklerine, kendileri gibi milyonlarca sığınmacıya kucak açtıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isimlerini verdi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu beraberinde Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve bazı partililerle Kale Mahallesi'nde oturan Bekri çiftini ziyaret ederek, 'Emine Sare' bebeğe çeyrek altın hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Efir Bekri, Irak'taki savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve yaklaşık 3 ay önce Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Selahaddin Eyyübi isminde 3 yaşında erkek çocukları olduğunu, yeni doğan kızlarına da Emine Sare ismini verdiklerini anlatan Bekri, 'Türkiye'den çok memnunuz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Allah razı olsun. Bize sahip çıktılar. Hiçbir ülke bizi kabul etmezken Türkiye bize kucağını açtı ve bizlere sahip çıktı. Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi milyonlarca sığınmacıya kucak açtıkları için yeni doğan bebeğimize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isimlerinden oluşan 'Emine Sare' adını verdik' dedi.

Muhabir: Muhammed Kaygın www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme