"İnsan maskesi takmış meşin suratlı, iki bacaklıların da cirit attığı bu fani dünyada!..."

Uzun yıllar Erdoğan'ın gönüllü şoförlüğünü yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Çamlı, terör, teröristlere ve terörün arkasındaki ülkelere sert tepki gösterirken, konuşulacak sözler sarfetti.

  • 1485

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönüllü şoförlüğünü yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, TBMM Genel Kurulunda çarpıcı sözler sarf etti.

Meclisteki bütçe görüşmelerinde AK Parti grubu adına kürsüye gelen Çamlı, terör olaylarına değindi.

Teröre, teröristlere ve terörün arkasındaki odak ve ülkelere sert tepki gösteren Çamlı, şehitlere rahmet diledi.

Çamlı, "İnsan maskesi takmış meşin suratlı, iki bacaklıların da cirit attığı bu fani dünyada son nefesimizi şehitlik makamına ermiş olarak vermeyi bizlere de nasip etmesini âlemlerin Rabb'inden iştiyakla niyaz ediyorum" dedi.

İşte Çamlı'nın o konuşması TBMM tutanaklarına böyle yansıdı:

 

"Sayın Başkan, aziz milletimiz ve değerli vekilleri; 2016 Mali Yılı Bütçe Tasarısı'nın dokuzuncu turunda AK PARTİ Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

Kıymetli arkadaşlar, hatırlayacağınız gibi AK PARTİ olarak 1 Kasım seçimlerine "Haydi bismillah." diyerek başlamıştık. Bu başlangıç eski Türkiye'den kalma zihniyeti çok rahatsız etmiş ve hemen hareketlendirmişti. Geçmişte benzerlerine çok sık rastladığımız yasakçı bir uygulamayla -zaten gündelik hayatında çok sıkça kullanan- insanların seçim faaliyetlerinde de besmeleyle başlanması yasaklanmıştı. Şimdi hem can çekişen bu yasakçı kafaya karşı bir duruşla "Bak ey köhnemiş zihniyet, bir daha böyle yanlış müdahalelere asla tevessül etme. Milletin gözü üzerinde, biz de millet adına ensendeyiz." uyarısını yapmak için hem de yeminden sonra çıkmış olduğum bu millet kürsüsünde hayırlı bir başlangıç yapmış olma adına konuşmama izninizle besmeleyle başlamak istiyorum.

Bütün sömürgen emperyallerin yedi düvel olarak iş birlikçileriyle beraber şeytana külahını ters giydirtecek bir hinlikle insanlığın üzerine bir karabasan gibi çöktüğü aydınlığın habercisi bu karanlık süreçte besmeleyi "euzu"süyle birlikte okumak istiyorum, hatta "neuzu"süyle birlikte okumak istiyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Neuzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla başlayıp kovulmuş şeytanın şerrinden alemlerin Rabb'i olan yüce Allah'a sığınıyoruz. Cenab-ı Hakmilletimizi ve insanlığı irili ufaklı ne kadar varsa görünür görünmez bütün şeytanların şerrinden korusun, muhafaza etsin.

Değerli arkadaşlar, aziz milletimizin bu kürsüsünde ifade etmek gerekirse insanlığın bütün kaynaklarını çalmalarına rağmen bir türlü yetinmeyen hırsızlarla kan emici o doymak bitmek bilmeyen küresel vampirler ve varlıklarımızı homurdanarak yerken kullandıkları çatal kaşık mesabesindeki terör yapılanmalarına karşı verilen bu şanlı mücadele insanlığın onur mücadelesidir. Bu mücadele esnasında yoğurulduğumuz toprağa düşen polis, asker, vatan evladı şehit Mehmetlerimizi terör olaylarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha minnetle anıyor, hepsini rahmetle yad ediyorum. Milletimize ve kederli ailelerine sabrıcemil niyaz ediyorum.

İnsan maskesi takmış meşin suratlı, iki bacaklıların da cirit attığı bu fani dünyada son nefesimizi şehitlik makamına ermiş olarak vermeyi bizlere de nasip etmesini âlemlerin Rabb'inden iştiyakla niyaz ediyorum."

 

AHMET HAMDİ ÇAMLI KİMDİR?

 

Ahmet Hamdi Çamlı erdoğan
  •  

Ahmet Hamdi Çamlı, aslen Trabzonlu, siyasete, mahalle teşkilatında başlamış ve Fatih İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Teşkilatları ve Genel Merkez Teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunmuş.

Evli ve 3 çocuk babası Çamlı, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı.      

                           

Çamlı'nın dikkat çeken özelliği ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı.

Çamlı, Erdoğan ile siyasi arenada yıllarca aynı safta durdu, Erdoğan’la Metris cezaevinde aynı yatağı paylaştı, onu Erdoğan evlendirdi. 

Çamlı, Erdoğan'ın "gönüllü şoförü olarak da biliniyor. 

Bakmadan Geçme