• Haberler
  • Gündem
  • PKK bombacısı yakalandı, kuryesi ise yakalanınca pusulayı ağzına attı!

PKK bombacısı yakalandı, kuryesi ise yakalanınca pusulayı ağzına attı!

Şanlıurfa Valiliğinin internet sitesindeki basın duyurusunda PKK/KCK ile FETÖ Bağlantısının ortaya çıktığı açıklandı.

  • 1666

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) FETÖ/PDY'ye ait evlerde kaldığı belirlenen PKK kuryesi yakalandı. Kuryenin, Şanlıurfa-Mardin karayolunda bir yolcu otobüsünde yakalandığı sırada üzerindeki pusulayı ağzına attığı tespit edildi.

Kuryeyi yönlendiren ve "canlı bomba eylemi yapabilecek örgütsel kapasitede olduğu" belirtilen terörist de ele geçirildi.

Şanlurfa Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İstihbari çalışmalar neticesinde BAHOZ (K) M. E. isimli PKK/KCK terör örgütünün kadro olarak tabir edilen üst düzey ÖSB eğitimli militanının ilimiz Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2.sınıf öğrencisi ve ilimiz HÖDER üyesi H. Ş. isimli şahıs ile Mardin ili Kızıltepe ilçesinde örgütün sorumlu militanlarına bir pusula göndereceği bilgisi alınması üzerine H. Ş. isimli şahıs 02.04.2016 tarihinde Mardin yolunda durdurulan otobüste yakalanmıştır. Şahsın ağzında yutmak üzere iken gönderilen pusula ele geçirilmiştir.

Devamında yapılan çalışmalarda BAHOZ (K) M. E.'nin kaldığı adres tespit edilmiş olup, şahıs gözaltına alınmıştır. Şahıs hakkında yapılan araştırmalarda şahsın;

•        Mardin Sulh Ceza Hâkimliğinin 06.03.2016 tarihli kararıyla "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan.

•        Malatya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün 17.01.2015 tarihli “Terör Nitelikli Kayıp Şahıs” olarak ARANIYOR kaydının olduğu,

•        BAHOZ kod adını kullandığı,

•        PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü,

•        PKK/KCK terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde olduğu,

•        PKK/KCK terör örgütünün sözde güvenlik tedbirleri prensiplerine bağlı kalarak cep telefonu kullanmadığı bunun yerine terör örgütü adına faaliyet yürüten kuryeler kullanarak terör örgütü yöneticileri irtibatlaştığı,

•        PKK/KCK terör örgütü adına gerçekleştirilecek faaliyetlerini, eylem talimatlarını ve gerçekleşmiş faaliyet raporlarını kurye vasıtayla ilettiği,

•        PKK/KCK terör örgütü adına eleman temin ederek terör örgütünün kırsal alanına gönderdiği,

•        PKK/KCK terör örgütü adına FEDA (CANLI BOMBA) eylemi yapabilecek örgütsel kapasitede olduğu değerlendirilmektedir.

PKK/KCK terör örgütü içerisinde Kurye olarak faaliyet yürüten H. Ş. isimli şahsın kalmakta olduğu evin FETÖ/PDY terör örgütüne ait IŞIK evi tabir edilen evlerden olduğu anlaşılmıştır. Yapılan ev aramalarında PKK/KCK terör örgütüne ait dokümanlar ve PKK/KCK terör örgütüne ait 5 adet kitaplarla birlikte Fetullah GÜLEN’e ait 77 adet kitap ele geçirilmiştir. H. Ş. ile birlikte aynı evde H.S. - Ş.T. - S.D. - M.S.A. ve U.C. isimli şahısların kaldığı tespit edilmiş olup, adı geçen şahıslar gözaltına alınmıştır.

Devam eden araştırma ve tahkikat sonucunda; H. S. isimli şahsın Bekir kod ismini kullandığı ve H.Ş.'nin kendisini bu şekilde tanıdığı yapılan canlı teşhis işlemlerinde ve ifadelerde anlaşılmıştır. H.Ş. kendisini yaklaşık 5-6 ay kadar önce M. Y. isimli şahıs vasıtasıyla Ufuk ad veya kod adlı FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir şahıs tarafından bu eve yerleştirildiğini beyan etmiştir. Evde kalan diğer şahıslar da H. Ş. ’'yi eve kimin getirip yerleştirdiğini bilmediklerini zaman zaman kaldıkları evde bu şekilde kendilerinin ABİ tabir ettiği şahıslar tarafından tanımadıkları kişilerin getirildiğini, gelen bu şahısların evlerinde bir müddet kaldıktan sona ayrıldıklarını söylemişlerdir. H.Ş. isimli şahsın da bu şekilde geldiğini ve kendini daha önce tanımadıklarını beyan etmişlerdir. Kaldıkları evin sorumlu abisinin H.S. olduğu şeklinde beyanlarda bulunmuşlardır.

PKK/KCK terör örgütünün kuryesi olan H.Ş. isimli şahsın FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki birden fazla IŞIK evi sorumlusu tarafından ışık evine yerleştirilmiş olması ve evde kalanların bu şahsı daha önceden hiç tanımamaları ve tanımadan bu şahsı eve kabul etmeleri üzerine;

Adı geçen şahıslar ve; BAHOZ Kod M.E - H.Ş. - BEKİR kod H.S. - N.S. - S.K. - Ş.T. - S.D. - M.S.A. - U.C. ve D.M. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.

Canlı bomba olacağı değerlendirilen BAHOZ kod M.E. ile kuryeliğini yapan H.Ş. ve diğer şahıslar ile ilgili çalışmalar derinlemesine devam etmektedir."

Bakmadan Geçme