Özel Kuvvetler'de baskın gecesi! Emir subayı, darbeci generali alnında vurdu!

Darbenin başarılı olması için Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının komutasının ele geçirilmesi kritik bir önem arz ediyordu. Çünkü ÖKK'yı ele geçirirlerse kendilerine yönelik yapılacak nitelikli tüm operasyonları önleyebileceklerdi. Ancak Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı'nın akıllıca ve cesurca hareket etmesi, emir subayının da darbeci generale karşı çıkıp onu alnından vurması oyunu bozuyor. Emir subayı sonrasında şehit ediliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı o gece tarih yazıyor.

  • 7856

FETÖ'cü subay ve astsubayların Özel Kuvvetler Komutanlığında yaşananlar, darbeyi ve darbecileri kahraman Türk askerinin nasıl savuşturduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor...

Darbenin başarılı olması için Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının komutasının ele geçirilmesi kritik bir önem arz ediyordu. Çünkü ÖKK'yı ele geçirirlerse kendilerine yönelik yapılacak nitelikli tüm operasyonları önleyebileceklerdi.

Darbeciler sinsi bir plan yaptılar. Ailesi ile Gazi Orduevi'ne giden Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zeki Aksakallı'yı iki araçla takip ederek rehin almaya çalıştılar. Bu sırada generalin eşi de yaralandı.

Aksakallı koruması ve kendi çabası ile takip ve rehin alma girişiminden kurtuldu.

Aksakallı'nın rehin alınmaya çalışıldığı sıralarda darbecilerden Tuğgeneral Semih Terzi emrindeki 20 askerlerle görev yaptığı Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına (ÖKK) geldi.

"Bundan sonra komutan benim. Bütün komutasını ben aldım" diyen Tuğgeneral Terzi ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Ömer Halisdemir arasında karargahta arbede çıktı. Kahraman emir subayı, darbeci generale karşı çıktı. Bunun gerçekleşmeyeceğini ifade eden astsubay, Terzi'yi alnından silahla vurdu. Bunun üzerine Terzi'nin yanındaki darbeci askerler, Aksakallı'nın emir astsubayını şehit etti.

Peki darbeciler Aksakallı'yı nasıl rehin almaya çalıştı?

Aksakallı, şehit emir subayına bu gibi bir durumla karşılaşması durumunda ne yapması gerektiği talimatını vermişti?

Tuğgeneral Aksakallı ve ekibi Özel Kuvvetler Komutanlığı komutasını darbecilerin elinden nasıl aldı?

Özel Kuvvetler Komutanlığı darbecilerin elinden kurtarılmasaydı, darbe böyle kolay bastırılabilir miydi?

İşte o gece Özel Kuvvetler Komutanlığında yaşananlar...

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, askeri kaynaklardan aldığı bilgilerle darbe girişiminde yaşananların perde arkasını anlattı.

 

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme