Özdağ: Demirtaş İslam'dan rahatsız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Demirtaş'ın sözlerini acizlik ve tükenmişlik olarak tanımladı.

  • 499

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP Eş Genel Başkanı SelahattinDemirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "(Tek derdimiz var; İslam, İslam, İslam) diyebilme cesaretini gösteren Sayın Erdoğan’a, 'İslamiyet'e inanman lazım' diyebilmek acizliğin ve tükenmişliğin göstergesidir. Bu nasıl bir bakış açısı ve ruh halidir ki, İslam'ın değerlerinden rahatsız olan biri, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu lafları edebilmektedir. Demirtaş, acınacak halde, siyaset bilmez yönlendirmelerin oyuncağı olmuştur" ifadesini kullandı.

Özdağ, Demirtaş'ın Mersin'de düzenlenen Demokrasi ve Barış Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerini yazılı açıklamayla eleştirdi.

Özdağ, Demirtaş için "ülkenin inançlarına ve değerlerine kast etmiş, camilerini ateşe vermiş, ezanlarına engel olma gayreti ile İslam’a savaş açmış olan kalleş terör örgütüne sırtını dayamış bir lider" nitelendirmesinde bulundu.

Demirtaş'ın 29 Nisan 2015'te Taksim'de Kabe ile Taksim'i karşılaştırdığı açıklamasına atıfta bulunan Özdağ, "Tepkiler üzerine seçim arifesini dikkate alarak inkar yoluna giren bu şahıs ve avanesinin elbette din düşmanlığı noktasında tek vukuatı da bu değil" ifadesini kullandı.

Demirtaş'ın Mersin'de geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaları hatırlatan Özdağ, şöyle devam etti:

"Hal ortadayken bu şahıs, Mersin'de yine mikrofonların başına geçmiş, 'Referansımız İslamiyet' diyerek, 'Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler, Allahu Ekber, Allahu Ekber' kıtasını okuduğu için hapsedilen 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Müslümanlığını sorgulamıştır. 'Tek derdimiz var; İslam, İslam, İslam' diyebilme cesaretini gösteren Sayın Erdoğan’a, 'İslamiyet'e inanman lazım' diyebilmek acizliğin ve tükenmişliğin göstergesidir. Bu nasıl bir bakış açısı ve ruh halidir ki, İslam'ın değerlerinden rahatsız olan biri, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu lafları edebilmektedir. Demirtaş, acınacak halde, siyaset bilmez yönlendirmelerin oyuncağı olmuştur."

"Demirtaş hadsizliğini sürdürmüştür"

Demirtaş'ın, Başbakan Davutoğlu'na yönelik sözleri için ise Özdağ, "Terörle mücadelede en kararlı dönemin Başbakanlığını üstlenen Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na da hakaretlerde bulunan Demirtaş, bu anlamda da hadsizliğini sürdürmüştür" yorumunda bulundu. 

Özdağ, "Aşağıda paylaşacağım veriler de 6-7 Ekim olaylarındaki sivil ölümlerin müsebbibi Demirtaş'ı değil, AK Parti'yi ve Genel Başkanımızı haklı çıkarmaktadır" ifadesinin ardından 1 Ocak 2011-12.02.2016 arasında çatışma bölgeleriyle irtibatlı grupların faaliyetlerinin önlenmesi ve üyelerinin yakalanması amacıyla yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ya da tutuklananlar, yurt dışına giriş yasağı konulanlar ve sınır dışı edilenlere ilişkin rakamları paylaştı.

Özdağ, şunları kaydetti:

"Demirtaş bu bilgiler ışığında Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan derhal özür dilemeli ve sözünü ettiği terör unsurlarına karşı Türkiye’nin tavizsiz bir şekilde sürdürdüğü mücadelenin farkına varmalıdır ve haddini bilmelidir. Demirtaş sırtını yasladığı örgüt ile ilişkilerini unutturmak ve gölgeleme adına girdiği bu uğraşların da çaresiz kalacağını elbet öğrenecektir. Milletimizin feraseti karşısında gerçeklerden kurtulamayacağını anlayacaktır."

 

Bakmadan Geçme