Bahçeli: Taşkınlıktan kaçınılmalı

MHP lideri Bahçeli, Dağlıca ve Iğdır saldırılarının ardından yazılı bir açıklama yaptı

  • 1681

MHP lideri Bahçeli, Dağlıca ve Iğdır saldırılarının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Sınır ötesi operasyonların meşru hale geldiğini söyleyen Bahçeli, tepki eylemlerinde sağduyulu olunması ve taşkınlıktan kaçınılması çağrısı yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı bir yazılı açıklamayla, Dağlıca ve Iğdır’da şehit düşen güvenlik güçlerinin Türkiye’yi yasa boğduğunu söyledi.

Gerekirse izin alınmadan sınır ötesi operasyon yapılmasının meşru hale geldiğini söyleyen Bahçeli, “Terörle mücadelede yürekli, milli, atılgan, kararlı ve donanımlı kadrolar gecikmeksizin göreve getirilmelidir” dedi.

'Sıkıyönetim uygulanmalı'

Geçici süreli özel güvenlik bölgelerinin yeterli olmadığını savunan Bahçeli, “Doğu ve Güneydoğu’da can ve mal güvenliği sağlanana, iç huzur ve asayiş temin edilene kadar Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır” dedi.

‘Saray yürüyüşü kaçınılmaz olabilecektir’

MHP lideri, “Eğer ülkemize yönelen hain ve hasmane saldırıların önü alınamaz, Erdoğan’ın komplo ve tuzakları ısrarla devam ederse, benzerlerine birçok ülkede rastlanan tarihi nitelikli büyük saray yürüyüşünün icrası da kaçınılmaz olabilecektir” diye konuştu.

“Bu yakın tehlikeye herkes samimiyetle ve özenle dikkat etmelidir” diyen Bahçeli, “1 Kasım’da yenilenecek milli irade, varlığını devam ve idame ettirmek istiyorsa ilk önce AKP zulmünden, saray tasallutundan kurtulması vazgeçilmez bir şarttır” diye yazdı.

Atalay'a tepki

MHP lideri Bahçeli, çözüm sürecinde görev alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’a da şu sözlerle tepki gösterdi:

"Yıkım projesinin elebaşı Beşir Atalay başta olmak üzere, 2013 yılından sonra; çözüm süreci zaafa uğramasın bahanesiyle PKK’nın güçlenmesini göz ardı eden, lojistik ve ikmal kanallarının süratle çalışmasını seyreden, terörle mücadeleyi ağırdan alan mülki idare amirleri ve diğer devlet görevlileri hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmalıdır."

Tepki eylemleri

“Türk milleti teröre haklı olarak tepki göstermektedir” diyen MHP lideri, “Bunlar oluyorken, etnik kavga ve karışıklığının önü de açılmamalıdır” uyarısında bulundu.

Bahçeli, “Taşkınlıktan ve ölçüyü kaçıran heyecan selinden uzak durmak, sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmek herkesin en temel tarzı olmalıdır. Önemle dikkat lazımdır ki, bir kıvılcım Türkiye’nin yanmasına, iç kargaşaya çakılmasına yetecektir” diye yazdı.

Türk-Kürt düşmanlığı yönündeki provokasyonlara karşı uyaran Bahçeli, “Milliyetçi-Ülkücü Hareket bu hususta titizlikle davranacaktır” dedi.

Yürüyüşlerin demokratik sınırlarda kalması gerektiğini söyleyen MHP lideri, “İçimiz alev alsa da, parti binalarının taşlanmasından boyut ve yönü karmakarışık eylemlere kadar Türkiye’nin aleyhine olan gelişmeler hızla tırmanabilecektir” dedi.

Bakmadan Geçme