MHP'den HDP'ye kıyak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun anayasal zorunluluk gereği seçim hükümetinde yer alması için teklifte bulunduğu Tuğrul Türkeş'in MHP'den ihraç edilmesi ile HDP, Meclis'te MHP'den daha fazla temsile sahip oldu.

  • 932

Seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olmayı kabul ettiği için MHP tarafından kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Türkeş, partiden ihraç edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği için Türkeş, MHP tarafından 26 Ağustos'ta tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Türkeş, bakanlık teklifini kabulünün ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere partililer tarafından ağır sözlerle itham edildi.

MHP 4. parti oldu

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Babamın partisinden beni atamazlar" dedi ama MHP, Meclis'te 4. parti olmayı göze alarak, Türkeş'i babası Alparslan Türkeş'in kuruduğu MHP'den ihraç etti. Türkeş'in ihracı ile birlikte MHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 80'den 79'a düştü. Böylece, 80 vekile sahip olan HDP, Türkiye'nin üçüncü partisi olurekn, MHP 4. sıraya düştü.

Bakmadan Geçme