Merkel: PKK bir terör örgütüdür!

Başbakan Davutoğlu ile telefonda görüşen Almanya Başbakanı Merkel, PKK'nın terör örgütü olduğunu belirterek 'Bu konuda tereddüt yok' dedi

  • 1386

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ve hayatını kaybeden siviller için taziyelerini ilettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, son terör saldırılarından sonra Davutoğlu'nu arayan Pakistan Başbakanı Şerif, şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için taziyelerini iletti.

Davutoğlu'nun, Türk halkıyla her zaman olduğu gibi dayanışma içinde olduklarını dile getiren Şerif'e teşekkür ettiği, Pakistan halkının her zaman yanlarında olduğunu bildiğini söylediği belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Van'da Dağlıca saldırısında şehit olan askerler için düzenlenen törenden sonra Başbakan Davutoğlu'nu arayarak can kayıpları için taziyelerini ilettiği kaydedildi.

Davutoğlu'nun, PKK ile mücadelede ortak hareket edilmesinin önemini vurgulamasına karşılık Merkel'in, Almanya için PKK'nın terör örgütü olduğunu, birlikte mücadele konusunda da hiçbir tereddütleri bulunmadığının altını çizdiği ifade edildi.

Bakmadan Geçme