Mahsur kalan hastalar paletli kar ambulansı ile kurtarıldı

Yoğun kar yağışı altında kalan Kastamonu ve Rize'de yolu kapanan köylerdeki hastalara kar paletli ambulanslarla müdahale edildi.

  • 673

Kastamonu'nun Abana ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan hasta, paletli ambulans ile alınarak hastaneye kaldırıldı.

Altıkulaç köyünün Paşa Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlanan 71 yaşındaki Hüseyin Tığlı, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Gece paletli kar ambulansı ile bölgeye hareket eden sağlık ekibinin aracı, Tığlı'nın evine ulaşamadan kara saplandı. Uzun uğraşlar sonucu aracı sıkıştığı yerden kurtaran sağlık ekibi, Bozkurt Devlet Hastanesine döndü.

Sabah yeniden yola çıkan ekip, 8 saatlik mücadelenin ardından eve ulaştı. Kalp hastalığı, şeker ve yüksek tansiyonu bulunan Tığlı, buradaki ilk müdahalenin ardından Abana İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tığlı, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Kalp hastasına kar paletli ambulansla müdahale

Rize'de kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan Muzaffer Akın, yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından, sağlık ekipleri tarafından evinden alınarak, kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Merkeze bağlı Elmalı köyünde yaşayan kalp ve böbrek hastalığı bulunan 55 yaşındaki Akın, rahatsızlandı. Akın'ın yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.

Rize

Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, Akın'ın evine kadar olan 15 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Ekipler, Akın'ın evine yaklaşık 100 metre kala yolun ağaçlarla kaplı olması nedeniyle, bu mesafeyi yaya olarak devam etti. Evinden alınan Akın'a ilk müdahale, kar paletli ambulansta yapıldı.

Buradaki müdahalenin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Akın, sevk edildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme