Külliye'de 30 Ağustos resepsiyonu

Erdoğan, 'Bu ülke birkaç çapulcunun at oynatacağı ülke değil' mesajı verdi

  • 1409

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Anadolu’daki 1000 yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz.

Terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti önüne gelen her engeli aşacak güce, kararlığa sahiptir.

Kardeşliğimize  sımsıkı sahip çıkmaktır.  Ülkemizde yaşayan 78 milyon insanın her biri bu devletin eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri Türkiye’nin ayrılmaz birer parçasıdır. Bize ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz.

Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, fitnelerin üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla, güvenlik güçlerimizle, milletimizle hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz."

 Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 30 Ağustos Resepsiyonu'nun ardından açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu ülke birkaç çapulcunun, teröristin at oynatacağı ülke değil. Bunun cezasını, bedelini ödeyecekler. Ya silahları gömecekler, ya bu ülkeyi terk edecekler" dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Erdoğan, seçim güvenliğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"7 Haziran'da yaşananlar 1 Kasım'da yaşanmayacaktır diye düşünüyorum. Buradaki uygulama Anayasa uygulamasıdır daha doğal bir şey olamaz. 1 Kasım seçimlerinden temennimiz odur ki milletimiz, bu süreçte yaşadıklarımızı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir ve bu kararla da Türkiye, 2016 yılına girmiş olur."

PARTİLERİN TAVRI

"Siyasetin şirazesinde kayma var. HDP'nin çağrılarını samimi bulmuyorum.

Ailemle ilgili dedikodulara tepkiliyim, bu iddialara karşı; 'Bir manyağın peşine takılmışlar, taşeronları da hizmet ediyor' diyebilirim. CHP'nin yaptığı yetersiz.

Mesele Kürt kardeşlerimizin PKK'yı tasfiye etmesidir. İnanıyorum ki Kürt kardeşlerim refaha ulaşacaktır. Saz çalarak halkın karşısına çıkmışlardı ama daha kötü çıktılar halkın karşısına. PKK'nın taşeronu oldular. Vatandaşlar bunları görmeli."

DAEŞ OPERASYONLARI

Erdoğan, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"DAEŞ'in oluşumları tespit edildi. Uluslararası koalisyonun aldığı kararla Türkiye operasyonları sürdürdü."

Bakmadan Geçme