Kızılay saldırısından sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne atama yapıldı

4,5 aydır 'vekalet' ile yürütülen Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine, Kızılay'daki terör saldırısından hemen sonra, bugün nihayet asaleten atama yapıldı. Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara Emniyet Müdürlüğüne atandı

  • 1274

Ankara Kızılay'daki terör saldırısından 24 saat geçtikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne asaleten atama yapıldı.

Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara'nın yeni emniyet müdürü oldu.

Ekim 2015'te 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Meydanı'daki terör saldırısının ardından Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal açığa alındı.

Bu süreçte Ankara Emniyet Müdürü olarak iki müdür, vekaleten görevlendirildi.

Bu süre zarfında Şubat ayında ve dün Kızılay'da iki büyük terör saldırısı meydana geldi Başkent'te...

Şubat'taki ve dünkü terör saldırılarının ardından "Başkent Ankara neden aylardır vekil emniyet müdürü ile yönetiliyor?" soruları gündeme gelmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok siyasetçi ve yazar, dün Kızılay'da meydana gelen terör saldırısının ardından Ankara'nın neden 4,5 aydır "vekil" emniyet müdürü ile yönetildiğini, neden 2. sınıf bir emniyet müdürü ile yönetildiğini sormuştu.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bu akşam Bakanlar Kurulu sonrası bu soruyu cevaplandırırken, Ankara Emniyet Müdürlüğü koltuğunun boş olmadığını belirterek "vekil, asil gibidir" ifadesini kullanmıştı.

Sonuçta hükümet harekete geçti ve bu akşam Ankara Emniyet Müdürlüğüne asaleten atama yapıldı.
Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara'nın yeni emniyet müdürü oldu.

Karaaslan'ın sabah erken saatlerde Ankara'da görevine başlaması bekleniyor.

 


Mahmut Karaaslan kimdir?

                 1961 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1979 yılında Polis Kolejinden, 1983 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra; İzmir, EGM, Ağrı, Ankara ve EGM'nin değişik birimlerinde görev yapmıştır. 2006 yılı içerisinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev almıştır.
                15.032014 tarih ve 2014/234 sayılı İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ‘de yayımlanan Kararname ile Van İl Emniyet Müdürü olarak görevine başlamıştır.
               Mahmut KARAASLAN evli ve iki çocuk babasıdır.

Flaş! Ankara Emniyet Müdürlüğüne atama yapıldı
 
 

Bakmadan Geçme