Kaçırılan 20 gümrük memuru serbest bırakıldı

Van ve Hakkari'de terör örgütü PKK'nın kaçırdığı 20 gümrük memuru, Irak'ın kuzeyinde serbest bırakıldı

  • 1234

Van ve Hakkari'de PKK'lı teröristlerce kaçırılan 20 gümrük memuru Irak'ta serbest bırakıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, "Bir süre önce terör örgütü tarafından kaçırılan 20 gümrük memuru devletimizin girişimleri sonucunda kurtarılmıştır. Habur Sınır Kapısı'ndan girişleri beklenmektedir. Sabırla memurlarımızı bekleyen ailelerine ve teşkilatımıza büyük geçmiş olsun" dedi.

Van ve Hakkari'de PKK'lı teröristlerce kaçırılan 20 gümrük memuru ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Aşcı, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli memurlarımız devletimizin girişimleri sonucunda kurtarılmıştır. Habur Sınır Kapısı'ndan girişleri beklenmektedir" ifadelerini kullandı. 

Bakan Aşcı, sabırla memurları bekleyen aileleri ve teşkilata geçmiş olsun dileklerini iletti.   İHD'NİN AÇIKLAMASI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, AA muhabirine, bir süre önce Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve Van'da alıkonulan 20gümrük personelinin Irak'ta serbest bırakıldığını söyledi.

Personelin, İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin de aralarında yer aldığı heyet tarafından teslim alındığını dile getiren Türkdoğan, "20 gümrük memuru Dohuk yakınlarında kırsal alanda serbest bırakıldı. Gümrük memurlarını teslim alan İHD heyeti, Türkiye'ye gelmek üzere Dohuk'tan hareket etti. Birkaç saat içerisinde Habur Sınır Kapısı'na ulaşacaklarını tahmin ediyoruz" dedi.

Heyette yer alan İHD Genel Başkan Yardımcısı Bilici de, gümrük memurlarını teslim aldıklarını ifade ederek, Türkiye'ye gelmek üzere karayolu ile hareket ettiklerini söyledi.

Bakmadan Geçme