İstiklal Caddesi'nde canlı bombalı terör eylemi: 5 ölü

İstanbul Valisi Şahin, Beyoğlu'nda bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

  • 1792

İSTANBUL

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi. 

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. 

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. 

Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

Biri canlı bomba olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti

Ölenlerden biri canlı bomba. Diğer 4 kişiden 3'ü nün İsrail 1'i nin de İranlı olduğu belirlendi.

Ölenlerin isimleri şöyle: Simha Siman Demri (60, İsrail), Yonathan Suher (40, İsrail), Avraham Godman (70, İsrail), Ali Reza Razmhah (İran). İstiklal Caddesi saat 18.30 itibarıyla yaya trafiğine açıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi. 

Vali Şahin, canlı bomba saldırısının meydana geldiği İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatarak 3 vatandaşın ölümüne sebebiyet verdiğini belirterek, 21 vatandaşın da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Şahin, "3 ağırdan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Olayın daha detaylı çalışmaları, incelemeleri arkadaşlarımız tarafından devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir" dedi.

"Sosyal medyada yayılan konular tamamen asılsızdır"

Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, "Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Şahin, şu an için hastanelerde 2'si ağır 20 yaralının bulunduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Şahin, "Şüphelenilen bir kişi var mı?" sorusuna "Şu anda çok yeni. Detaylı inceleme yapılıyor tüm boyutlarıyla. Yapabileceğim açıklama bu kadardır" yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme