İşte Sağlık Meslek Liselerinin geleceği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son değişikliklerle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine dönüştürülen okullar gün geçtikçe sanki zihinlerden siliniyor.

  • 25183

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son değişikliklerle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine dönüştürülen okulların müfredatlarında da değişiklik yapılarak sağlık meslek lisesi kavramı gün geçtikçe sanki zihinlerden siliniyor.

11-14 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya Muratpaşa Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen çalıştayda okullarla alınan birçok karar ilerleyen tarihlerde yurt genelindeki okullarda görev yapan alan öğretmenlerinin görüşüne başvurulacak.

Birçok okurumuzdan gelen talepler sağlık meslek lisesi çatısının bozulmadan devam ettirilmesi yönünde.

Neler isteniyor bir bakalım;

-Okullarda hemşire ve ebe yardımcılığı şeklinde oluşturulan alanların iptal edilerek eski sistemde olduğu gibi hemşirelik, acil tıp teknisyenliği, laboratuar, ebelik, sağlık memurluğu gibi hekimlerin en büyük destekçileri olan ana branş olan yardımcı sağlık personelinin eski haliyle devam ettirilmesi,

-KPSS alımlarında lise, önlisans ve lisans düzeyinde alımların artırılması, ÖSYM’nin yerleştirme sınavlarında direkt geçişlerin yanı sıra lisans düzeyindeki alımlarda fakültelere ek puan verilmesi,

-Hastanelerde stajlara giden öğrencilerin stajlarının 11 ve 12. sınıflarda haftada 3 gün stajlarını yapmaları ve staj dönemi boyunca da emeklerinin karşılığı olan staj ücretlerinin her öğrenciye ödenmesi.

  

Bakmadan Geçme