İstanbul'un fethinin 563. yılına görkemli kutlama

İstanbul'un fethinin 563. yılı Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 'Fetih Şöleni' ve birçok etkinlikle kutlandı. Kutlamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da katıldı

  • 2049

İstanbul'un fethinin 563. yılı Yenikapı Miting Alanı'ndaki "Fetih Şöleni" görkemli bir şölenle kutlandı.

Şölen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.

Erdoğan katıldığı şölen de bir de konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Fetihten sonra bize artık ne İstanbul'dan ne Trakya'dan ne Anadolu'dan hicret yoktur"diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şölye devam etti:

"Sadece Akdeniz'e değil Avrupa'ya da bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketi bizden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bölücü terör örgütünü koçbaşı gibi kullanıp ülkemize saldıranların derdi ne Kürt kardeşlerimizdir ne de o bölgedir. Onların derdi fethin intikamını almaktır. İşte gördünüz, kullandıkları kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler."

"Bu millet yüz yıl önce, hasta adam ilan ettikleri Osmanlı'nın küllerini havaya savurmanın hevesiyle Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Kafkas cephesinde tüm güçleriyle üzerine saldıranlara, hak ettikleri cevabı vermişti. Kurtuluş Savaşı sonunda adeta küllerinden yeniden doğan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, bu yıl 93. yıl dönümünü geride bırakıyor. İnşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak, 100 yıl öncesinin hasta adamının varisini, geleceğin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz."

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında, "Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır" dedi.

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti;

"Yedi düvele karşı, adaleti ve hakkı söyleme zamanıdır. Dünya halklarının, mazlum ve hakkı gasbedilenlerin dualarını, desteklerini alarak, yeniden kutlu yürüyüşe devam zamanıdır. Tarih inancımızın, bize yüklediği sorumluluğun gereğini yeniden yapmak, tarihin öznesi olma zamanıdır. Yeni bir fetih ruhu filizlenmesin diye terörü başımıza bela ettiler, devlet içinde devlet oluşturarak, paralel güç yarışına girdiler. Okyanus ötesinden Türkiye'ye yol biçmeye kalktılar. Yaban elleri, sinsice bu ülkenin damarlarına zerk ettiler zehrini. 

Masum görünümlü şebekeler, kuzu postundaki ihanetleriyle milleti kalbinden vurmaya çalıştılar. Milletimizin evlatlarını kandırarak, teröre bulaştırdılar. Gezi kalkışmasıyla, gençlerimizi sokağa döktüler. 6-8 Ekim olaylarıyla, bu milletin çocuklarını kandırarak sokağa döktüler." 

Bakmadan Geçme