Hatay'da botta patlama: 1 şehit

Sahil güvenlik ekiplerinin sahilde inceleme yaptığı botta patlama oldu, 1 asker şehit oldu, ihbarı yapan balıkçı yaralandı

  • 2048

Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekipleri, "can salı" adı verilen botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu, bir balıkçı yaralandı.


Çevlik sahili açıklarında bir balıkçının, "can salı" adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. 

Ekipler, can salında inceleme yapmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Patlamada  Sahil Güvenlik Sözleşmeli Er Alper Al şehit oldu, ihbarda bulunan balıkçı yaralandı. 

Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığına gelen Hatay Valisi Ercan Topaca, olay hakkında bilgi aldı.

Hatay'da botta patlama: 1 şehit


Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Topaca olayı şöyle  anlattı:

"Saat 08.00 civarında bir balıkçı teknesinden, 3-4 kilometre açıkta, 'can salı' adı verilen, gemilerde olan ve batma anında otomatik açılan küçük bot görüldüğüne dair ihbar geliyor.

Arkadaşlarımız konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyor. Tabii vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette iki kişiyi yokluyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları anlaşılıyor.

Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere cumhuriyet savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle çekilmek istenirken o an patlama yaşanıyor. Bir askerimiz olay anında şehit oldu, 'Allah rahmet eylesin' diyoruz."

 

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hatay Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:


"22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 08.30 sularında İlimiz Samandağ İlçesi Çevlik Mahallesinde yaklaşık 4 km açıkta bir şişme bot (Cansalı) içerisinde iki adet ceset olduğu ihbarı alınmıştır.
 
Alınan ihbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot olay yerine intikal etmiş ve adli makamlara bilgi verilmiştir. Yapılan ilk incelemede bot içinde iki ceset olduğu belirlenmiş, görüntüleri fotoğraf ve video ile alınmıştır. Adli makamların talimatı üzerine söz konusu bot limana çekilmek üzere hazırlık yapılırken önceden tuzaklandığı değerlendirilen patlayıcı infilak etmiştir.
 
Patlama sonucunda 1 askerimiz şehit olmuştur. Olayı ihbar eden ve sahil güvenmlik ekiplerine yardım eden bir balıkçı vatandaşımız yaralanmış olup tedavisi devam etmektedir. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
 
Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

ŞEHİT ER BABA OCAĞINA DUALARLA UĞURLANDI

Olayda şehit olan Er Alper Al, baba ocağına dualarla uğurlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre şehit olan Sahil Güvenlik Sözleşmeli Er Alper Al için, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Şehit Er Alper Al, okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından edilen dualarla baba ocağı Trabzon’a uğurlandı.
22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 20.30’da düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Akdeniz Bölge Komutanı S. G. Kıd. Alb. Fatih Erhan, Sahil Güvenlik Komutanı S. G. Kur. Binbaşı Erdinç Balkan, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, şehidin ağabeyi J. Yzb. Onur Al, yengesi ve halası ile birlikte silah arkadaşları ve askeri erkân katıldı.


Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır ve başsağlığı dilendi.

Bakmadan Geçme