- Haberler
- Gündem
- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 6 Yerleşkesiyle İstanbul'u Kuşatan Bir Üniversite
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 6 Yerleşkesiyle İstanbul'u Kuşatan Bir Üniversite
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul'un 6 ayrı ilçesinde bulunan yerleşkeleriyle İstanbul her yerinde hizmet veriyor. 'Sadece eğitim değil, değerde verir…' sloganıyla yola çıkan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, deneyimli eğitimci kadrosu ve kaliteli eğitimiyle hedefi olan öğrencileri bekliyor.
“Sadece eğitim değil, değerde verir…” sloganıyla yola çıkan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, deneyimli eğitimci kadrosu ve kaliteli eğitimiyle İstanbul’un 6 ayrı ilçesinde bulunan yerleşkeleriyle hedefi olan öğrencileri bekliyor.
İşte dört dörtlük eğitim veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin ayrıcalıkları;
6 Yerleşkesiyleİstanbul’u Kuşatan Bir Üniversite…
Üniversitemiz her biri ulaşım açısından kolay ve İstanbul’un 6 ayrı ilçesinde bulunan tarihi binalara sahip yerleşkelerde eğitim-öğretimini devam ettirmektedir. Her yıl daha da büyüyen Üniversitemiz ileriki yıllarda da tarihi değere sahip restorasyonu devam eden Atik Valide Külliyesi’nin (Eski Toptaşı Cezaevi) Darüşşifa bölümünde eğitim-öğretim başlamıştır. Üniversitemiz bu ve diğer alanlarıyla ülkemizin eğitimli, yetişmiş insan birikimine yeni değerler kazandırmayı hedeflemektedir.
Üniversite Adı: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
Kurucu:FSM Vakıf Üniversitesi, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak, Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı, Sinan Ağa bin Abdurrahman Vakfı, Nurbanu Valide Sultan Vakfı, Hatice Sultan Vakfı ve Abdullahoğlu Hacı Abdülaziz Ağa Vakfı tarafından kurulmuştur.
Mütevelli Heyeti Başkanı: İsmail Gerçek
Rektör: Prof. Dr. Musa Duman
Kuruluş Tarihi:2010
Bulunduğu İl: İstanbul
Akademik Birimler
Fakülteler
Edebiyat Fakültesi
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Tarih
- Psikoloji (%30 İngilizce)
- Bilim Tarihi
Eğitim Fakültesi
· Okul Öncesi Öğretmenliği
· Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
· Türkçe Öğretmenliği
Güzel Sanatlar Fakültesi
- Geleneksel Türk Sanatları
- Grafik Tasarım
Hukuk Fakültesi
İslami İlimler Fakültesi – Dili (%100 Arapça)
Mühendislik Fakültesi
- Bilgisayar Mühendisliği (%30 İngilizce)
- Biyomedikal Mühendisliği (%30 İngilizce)
- İnşaat Mühendisliği (%30 İngilizce)
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%30 İngilizce)
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
- Mimarlık (%30 İngilizce)
- İç Mimarlık (%30 İngilizce)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
(Bakanlar kurulu kararı ile kuruluşu tamamlanan ancak bu yıl öğrenci almayacak olan yeni fakültemiz)
Meslek Yüksekokulları:
Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu
- Mimari Restorasyon
Meslek Yüksek Okulu
- Adalet (I. Ve II. Öğretim)
- Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri(I. Ve II. Öğretim)
- Çocuk Gelişimi(I. Ve II. Öğretim)
Enstitüler: Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Merkezler:
Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Fatih Sultan Mehmet ve Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM)
Alüminyum Test, Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM)
Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMER)
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM)
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM)
Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi
Biyomedikal Elektronik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi
Proje Yönetim Merkezi
Toplam Öğrenci Sayısı:
Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında toplam 5.129öğrencimiz bulunmaktadır.
Yabancı Dil Olanakları: FSM Vakıf Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi tüm bölümlerinde 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık, İslami İlimler Fakültesinde ise 1 yıl zorunlu Arapça Hazırlık eğitimi verilmektedir.
Akademik Personel Sayısı ve Dağılımı:
Profesör:37
Doçent: 6
Yardımcı Doçent: 74
Öğretim Görevlisi: 44
Araştırma Görevlisi:44
Okutman:35
Uzman:2
Öğretim Üyesi:117
Öğretim Elemanı: 125
Toplam: 242
Burs İmkânları:
2016 ÖSYS sonuçlarına göre; üniversitemizin tam ücretli, %25 ve %50 burslu kontenjanlarını,
Tercih Bursları
1.sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere %25
2. sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere %20
3. sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere %15 tercih bursu verilir.
Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece eğitim-öğretim ücretini kapsamaktadır. Karşılıksız olan bu burslar başarı durumuna bakılmaksızın azami öğrenim süresi (Ön lisans programları için 4 yıl, Lisans programları için 7 yıl) boyunca devam eder. Fakat yaz okullarını kapsamaz.
LYS Derece ve Öğrenim Bursları:
2016ÖSYS puanı ile Türkiye genelindeki sıralamaya göre;
İlk 3000 içinde yer alan öğrencilere 1000 TL,
3001-6000 arasında yer alan öğrencilere 750 TL,
6001-10000 arasında yer alan öğrencilere 500 TL, 4 yıl boyunca yılda 8 ay olmak üzere aylık burs verilir.
Kendi alanında en yüksek ÖSYS puanı ile Hukuk Fakültesini kazanan ilk 15 öğrenci ile Mimarlık Bölümünü kazanan ilk 10 öğrenciye 4 yıl boyunca yılda 8 ay olmak üzere aylık 500 TL burs verilir.
2016-2017 eğitim öğretim yılında Orta Öğretim kurumundan okul birincisi olarak mezun olan öğrencilere üniversitemizi kazanıp kayıt yaptıran her bölümden en fazla iki kişiye %100 indirim uygulanır. 2 kişiden fazla olması halinde ÖSYS puanları en yüksek olan öğrencilere öncelik tanınacaktır.
Üniversitemizin bölümlerine yerleşen TSK ve Emniyet Mensuplarından şehit olanların eşi ve çocuklarına %100, gazi olanların kendisi, eşi ve çocuklarına %50 indirim uygulanır.
Üniversitemizin Bilim Tarihi bölümünü kazanan ve gerekli şartları taşıyan öğrencilerden; ÖSYS Puanı 360-439 arasında olan öğrencilere 500TL, 440 ve üstü olan öğrencilere 1000TL, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından öğrenimleri boyunca her yıl 8 ay süreyle burs verilmektedir.
Not: Bu burs tamamen ilgili vakıf tarafından sağlanmakta olup üniversitemizin sorumluluğunda değildir.
Bilim Tarihi Programı kazanarak, Prof. Dr. Fuat SEZGİN İslam Bilim Tarihi Araştırmaları vakfı tarafından verilecek bursu hak eden öğrencilerin devamsızlık yapması ve 2,50 not ortalamasının altına düşmesi halinde bursu kesilir
Birden fazla indirim hak eden öğrenciler için indirimlerden sadece bir tanesi geçerlidir. (Peşin ödeme indirimi hariç)
Başarılı öğrencilere sağlanacak burslar hazırlık +4 yıl süresince verilir.
*ÖSYS'de derece yaparak üniversitemizi kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemizden alacağı derece bursları, devamsızlık yapması veya ağırlıklı not ortalaması 2.00'ın altına düşmesi halinde öğrenciye verilen burs kesilir.
İndirimler
Peşin Ödeme İndirimi: Peşin ödemelerde %6 indirim uygulanır.
Kardeş İndirimi: Üniversitemiz bölümlerini kazanan kardeşlerden her birine %10 öğrenim ücreti indirimi uygulanır.
Ödeme Seçenekleri
Peşin Ödeme: Havale / EFT veya kredi kartı ile tek çekimde ödenir.
Taksitli Ödeme: Öğrenim ücretleri 9 eşit taksitle ödenebilir. Otomatik Tahsilat Sistemi veya anlaşmalı Kredi Kartları ile ödenebilir.
Birden fazla indirim hak eden öğrenciler için (peşin ödeme indirimi hariç) sadece indirimlerden bir tanesi geçerlidir.
Yurt İmkânları: Üniversitemiz bünyesinde yurt bulunmamaktadır. Yerleşkelerimiz devlet yurtlarına ve özel yurtlara yürüyüş mesafesindedir.Ayrıca yerleşkemiz çevresinde bulunan bazı yurtlar ile iyi niyet protokol çerçevesinde öğrenci gönderebiliyoruz.
Kampüs İmkânları:Fatih Yerleşkesi, Küçükçamlıca Yerleşkesi ve Topkapı Yerleşkesi( Yenikapı Mevlevihânesi), Haliç Yerleşkesi, Kandilli Yerleşkesi, Üsküdar (Atik Valide Külliyesi) Yerleşkesi
Öğrenci Kulüplerimiz:Üniversitemizde 40 adet Öğrenci Kulübümüz bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimiz sanattan spora, mesleki eğitimden aktüaliteye birbirinden farklı alanlarda faaliyet göstermektedir. Üniversite içinde ve dışında yürütülen etkinlikler öğrencilerimizin bedensel, ruhsal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmaktadır.
Erasmus, Farabi Değişim Programları Çerçevesinde Anlaşmalı Olduğumuz Ülke ve Üniversite Sayısı: : Farabi değişim programı için Eskişehir Osmangazi, 18 Mart, Sakarya Üniversitesi,Yıldız Teknik üniversitesiErasmusdeğişim programı için toplam 25Üniversite ayrıca Uluslararası 51 Üniversite ile öğrenci değişimi programı anlaşmamız bulunmaktadır.
Çift Anadal/Yandal:Öğrencinin çift anadal programına müracaat edebilmesi için müracaat ettiği yarıyıla kadar anadal lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olmak,4,00 üzerinden en az 3.00 Genel Not Ortalaması (GNO)’na sahip olmak, Anadal lisans programının ilgili sınıfındaki başarı sıralamasında ilk %20′lik dilim içinde yer almak,Başarı sıralamasına göre, başvurulan Çift Anadal Programı (ÇAP) için ayrılan kontenjan içinde kalmış olmak,Yetenek sınavı ile öğrenci alan çift anadal diploma programına öğrenci kabulünde, yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.
Çift anadal programına kabul edilen öğrencilerden ayrı bir ücret alınmaz.
Yandal:Yandal Programına başvurular lisans öğrenimlerinin en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılı başında yapılır. Öğrencinin yandal programına müracaat edebilmesi için önceki yarıyıllarda anadal lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvurusu sırasındaki ağırlıklı genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 olması ve varsa başvurduğu programın diğer koşullarını sağlamış olması gerekir,Aynı anda birden fazla yandal programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci anadal diploma programı ile yandal programına kayıt yapılabilir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan yandal diploma programına öğrenci kabulünde, yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır. Yandal programına kabul edilen öğrencilerden ayrı bir ücret alınmaz.
Ön lisans ve lisans eğitimleri dışında hayat boyu öğretim programlarımız
Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen Dil Öğrenme Programları, Kişisel Gelişim Eğitimleri Mesleki Gelişim Eğitimleri, Kurumsal Eğitimler, Kurslar, İstihdam Projeleri, Seminer ve Konferanslar
Mezunlarınızla ilgili istihdama dair çalışmalarımız
· Öğrenci ve mezunlara yönelik kişilik envanter testleri ve mesleki yönelim envanterleri hazırlamak
· Bireysel kariyer danışmanlığı yapmak
· Sektörel pratik saha gezileri düzenlemek – İnşaat Mühendisliği, Mimarlık ve Mimari Restorasyon Öğrencilerinin katıldığı Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro İnşaatı vb.
· İş dünyası ve Üniversite arasında projeler ve staj programları ile köprü oluşturmak.
· Personel ihtiyacı olan kurumlarla mezunlarımızı bir araya getirerek sektörün ihtiyacına yönelik kalifiye personel istihdamını sağlamak.
· Öğrencilerimizi sektörden uzmanlarla bir araya getirerek iş sahasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek kaliteli mezun kitlesi oluşturmak.
· Seminer, Konferans, Sempozyum vb. etkinlikleri içeren Kariyer Günleri yaparak öğrencilerimizin ve mezunlarımızın iş sahalarını yakından tanımalarını sağlamak ve iş bulmalarını sağlamak.
· Üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilere Üniversite birimlerini ve eğitim hayatını tanıtacak oryantasyon programları gerçekleştirmek.
Öğrenim Ücretlerimiz:
İngilizce Hazırlık:18.500 TL
Arapça Hazırlık:12.500 TL
Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih:19.000TL
Psikoloji: 25.000 TL
Mimarlık,: 25.000TL
İç Mimarlık: 22.000TL
Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği: 22.000 TL
İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği: 25.000 TL
Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarımı: 18.000 TL
İslami İlimler: 11.500 TL
Hukuk:26.000 TL
Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,
Türkçe Öğretmenliği: 25.000 TL
Mimari Restorasyon, Adalet, Çocuk Gelişimi: 10.800 TL
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri :12.000TL
Bizi diğerlerinden farklı kılan ne? FSM Vakıf Üniversitesinin, diğer vakıf üniversitelerinden farkı burs imkânları, akademik kadrosu ve âdeta İstanbul’u kuşatan yerleşke imkânına sahip olmasıdır.
Öğrenciler Neden Bizi Seçsin? FSM Vakıf Üniversitesi sosyal bilimler, mimarlık-mühendislik ve sanat alanlarında güçlü bir akademik kadroya sahiptir. Tarihi mekânlardan oluşan yerleşkelerinin şehir merkezinde bulunması sebebiyle ulaşım kolay sağlanmaktadır. Öğrencilere geniş anlamda istifade edebilecekleri burs imkânları sunmaktadır.
İletişim Bilgileri:
Rektörlük:
Zeyrek Mah. Büyükkaraman Cad. No:53 Fatih /İSTANBUL
Tel : 0212 521 81 00 Pbx
Faks : 0212 521 84 84
Haliç Yerleşkesi
Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. No:12 Beyoğlu / İSTANBUL
Tel : 0212 521 81 00
Faks : 0212 369 81 64
Topkapı Yerleşkesi (Yenikapı Mevlevihânesi)
Merkez Efendi Mah. Mevlevihane Cad.Yenikapı Mevlevihanesi No: 25 Zeytinburnu / İstanbul
Tel : 0212 521 81 00
Faks : 0212 582 81 10
Kandilli Yerleşkesi
Kandilli Mah. Rasathane Cad. Hıdrellez Sokak. No:3 Üsküdar / İSTANBUL
Tel : 0212 521 81 00
Faks : 0216 460 01 88
Küçükçamlıca Yerleşkesi
Küçükçamlıca Mah. Çilehane Yolu Caddesi No:8 Üsküdar / İstanbul
Tel : 0212 521 81 00
Faks : 0216 5460295
Üsküdar (Atik Valide Külliyesi) Yerleşkesi
Valide-i Atik Mah. Kartalbaba Cad. No:36 Üsküdar / İstanbul
Tel : 0212 521 81 00
Faks: 0216 546 02 95