Erdoğan: İktidar ile MHP ele ele verirse anayasa olur

AK Parti ve MHP'nin yeni anayasa için gerekli 367'yi bulamayabileceğini belirten Erdoğan, 'Hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir' dedi

  • 648

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı Silahhane'de TRT ekranlarından canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuyor Özel Yayını"nda Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili gençlerin sorularını cevaplandırdı.

Yeni anayasayla ilgili konudaki somut kararların çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Anayasanın 14. maddesi var ki bu maddede soyut bir durum söz konusu. Bunun somut hale getirilmesi lazım. Nerede, hangi noktada, ne olursa, ne olacak? Bunun orada çok net olarak ortaya çıkması lazım ki bu tabii sadece 14 değil, bunun dışında birçok maddeler var. Bu maddelerde de bence bunlar rahatlıkla bir kararın alınabilmesi hususunda net, somut olması lazım. Bir kanun var mı hakkında, yok mu? Buna bile mahal bırakmadan, adımın atılabilmesi lazım. Hele hele böyle bir süreçte 60 maddeyi önceki dönemde buldu çalışmalar. 'Bu 60 maddeyle ilgili adım atılsın' dendi, maalesef yanaşılmadı. 'Şimdi devam edelim işte ana muhalefet de buna katılırsa...' Gerek yok. Bu aslında şu anda diyelim ki burada sadece bir iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367'yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. Ben inanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasaya 'evet' diyecektir. Ben milletimize bu noktada güveniyorum. İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eğer oluşturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan milli ve yerli bir anayasaya 'evet' diyecektir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bu adım da kararlı bir şekilde atılır.".

Bakmadan Geçme