Erdoğan'dan kim samimi sorusu: Terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Her zaman ifade ediyorum terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur. Terörist insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle bu sıfatı hak eden kişidir.' dedi

  • 834

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, "Her zaman ifade ediyorum; terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur.  Terörist insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle bu sıfatı hak eden kişidir. 11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerikaya yaşattığı acı ve dehşetin faturasının tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Teröre verdiğimiz kurban sayısı 40 bini buldu. Bunlara rağmen şu anda Batı'da, Türkiye'den kaçıp dolaşan teröristleri istediğimiz zaman bu teröristleri bize iade etmiyorlar. Brüksel olayının faili kendilerine haber verdiğimiz bir teröristti. Belçika yönetimine bunu bildirdik. Belçika yönetimi 'Bunun dosyasında herhangi bir şey yok' dedi ve bomba patladı. Kim samimi?"

Bakmadan Geçme