Ege'deki 6,3 şiddetinde depremde can kaybı yok

Ege meydana gelen depremde yer beşik gibi sallandı. Geceden bu yana 160'ı aşkın artçı sarsıntı oldu.

  • 1840

Ege Denizi'nde Bodrum ve Kos açıkları saat 01.31'de büyük bir depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğü AFAD'a göre 6.3. Kandilli Rasathanesi olarak verdi. Geceden bu yana 160'ı aşkın artçı sarsıntı oldu, artçı depremler paniği daha da artırdı. Bodrum ve diğer tatil merkezinde yüzlerce kişi geceyi sokakta geçirdi. Bodrum'da 80 kişi depremin ardından hasteneye kaldırıldı.

Kameraların karşısına geçen Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Ali Pınar, Dr. Ceren Özer Sözdinler, depremin büyüklüğünün son yapılan ölçümlere göre 6.6 olduğunu duyurdu.

Tsunami ise Bodrum limanındaki bir istasyonunda maksimum 13 cm olarak kaydedildiğini belirten uzmanlar, Gümbet gibi yerlerde tsunaminin daha yüksek olduğunu belirtti. Dr. Ceren Sözdinler, maksimum 30 santimetreyi bulan tsunami dalgasının kıyıdan içeriye 100 metre kadar ilerlediğini aktardı.

Prof. Dr. Ali Pınar ise, depremin bir fayın kırılması sonucu meydana geldiğini vurguladı. Söz konusu fay kıyıya 10 kilometre uzaklıkta ve derinliği ise 5 kilometreyi buluyor.

Kandilli'nin yayınladığı şiddet haritasında ise depremin geniş bir alanı salladığı görülüyor. 

ABD 6.7 DEDİ

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Bodrum depreminin büyüklüğünü 6.7 olarak verdi. USGS verilerine göre, sarsıntı yerin 10 kilometre altında gerçekleşti.

MUĞLA VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Muğla Valisi Esengül Civelek, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Civelek'in verdiği bilgiye göre, bazı eski binalarda çatlaklar var. Civelek, "Bodrum'da önemli bir  hasarın olmadığını, sadece eski binalarda ufak çatlaklar oluştuğunu gözlemledik" dedi.

Bu sabah Bodrum Devlet Hastanesi'ne giden Civelek, hastane bahçesi ve  acil servisteki yaralıları ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, ilçede ilk kez bu kadar şiddetli bir deprem hissettiklerini söyledi.

Tatilcilerin Bodrum'dan ayrılmamasını isteyen Kocadon, "Tatilin tadını çıkarsınlar, Bodrum'dan ayrılmamalarını diliyorum çünkü şu anda Bodrum'dan daha güvenli bir yer yok. Bunun da kanıtı son depremde hep birlikte yaşayarak gördük" ifadesini kullandı.

Muğla Belediyesi ise, elektirik ve telefon hatlarında küçük aksaklıklar yaşansa da büyük bir kesintinin söz konusu olmadığını açıkladı. (Milliyet)

Bakmadan Geçme