• Haberler
  • Gündem
  • Diyarbakır ve Hakkari'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır ve Hakkari'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır ve Hakkari'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, mühimmat ele geçirildi.

  • 656

DİYARBAKIR/HAKKARİ

Diyarbakır ve Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, son üç günde Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen metruk binalar ve boş alanlarda arama gerçekleştirildi.

Aramalarda, antitank roket başlığı, roketatar sevk başlığı, roketatar motoru, 85 el yapımı bomba, piknik tüpü ile yangın tüpü içine hazırlanmış birer el yapımı patlayıcı, 76 molotofkokteyli, 18 kutu torpil, dolu 4 havaifişek rampası ile molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı hazırlanmasında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Öte yandan açıklamada, vatandaşları korku ve paniğe sevk eden ve kamu düzenine zarar veren 2'si çocuk 6 kişinin yakalandığı, şüpheliler hakkında adli tahkikatın sürdürüldüğü kaydedildi.

Hakkari'de operasyon

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 14 Şubat 2016 günü bölücü terör örgütünce eylemlerde kullanılacağı tespit edilen molotofkokteyli yapımında kullanılan 22 boş şişe, 1 bidon benzin, piknik tüpü ve yağlı boya ele geçirildiği bildirildi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme