Diyarbakır'da bir mahalle daha terörden temizlendi

Diyarbakır Valisi Aksoy, 'Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi bölücü terör örgütü mensuplarından temizlenmiş ve güvenli hale getirilmiştir' dedi.

  • 523

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Salonu'nda, Bağlar ilçesindeki terör operasyonunda ele geçirilen mühimmatların sergilenmesi sırasında yaptığı konuşmada,Kaynartepe Mahallesi'ne 14 Mart'ta bölücü terör örgütü mensuplarının çukur açıp barikat kurarak, "halkın özgürlüğünü engelleyeceklerini, evlerini ve iş yerlerini işgal ederek baskı ve şiddetle halk üzerinde korku salmayı amaçladıkları" şeklinde bilgiler alınması üzerine bölgeye müdahale edildiğini söyledi.

Yapılan erken ve etkili müdahale sonucunda Kaynartepe Mahallesi'nin bölücü terör örgütü mensuplarından temizlendiğini ve güvenli hale getirildiğini aktaran Aksoy, "Arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 06.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır. Yarın sabah okullarımızı açacağız. Kaynartepe'deki bütün çocuklarımızın okullarına gelmelerini bekliyoruz. Eğitim öğretimde herhangi bir aksaklık olmaması için İl Milli Müdürlüğü tarafından da gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Sur'daki terör operasyonu

Sur ilçesinde devam eden arama tarama faaliyetlerine değinen Aksoy, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca oluşturulan barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeyi güvenli hale getirmek için arama tarama faaliyetleri esnasında terör örgütü mensubu 1 kadın sağ olarak ele geçirildi. Arama tarama faaliyetleri esnasında yıkıntılar arasında saklanan ve güvenlik güçlerimize ateş açan 3 erkek örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 örgüt mensubunun cesedi ise enkaz altından çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy, Diyarbakır'da yapılacak nevruz kutlamalarının şenlik havasında kutlanması için de gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Bakmadan Geçme