Kendine 2 gün yazmama cezası verdi

Ertuğrul Özkök, Genelkurmay Başkanı'nın hata yaptığını yazdı fakat hatanın kendisinde olduğunu farkedince özür dilemek zorunda kaldı

  • 1378

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök  yazısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arasında fitne çıkarmaya çalışan bir yazı kaleme aldı.

Akar'ın bir cümlesinden yola çıkarak kendisini başkomutan yerine koyduğunu ve Cumhurbaşkanı'ndan rol çaldığını iddia eden Ertuğrul Özkök yazısında şu ifadeleri kullandı;

YA GENELKURMAY BAŞKANI? O DA ŞÖYLE TARİF EDİLİYOR:

"Genelkurmay Başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanı olup, savaşta başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Şimdi Zafer Bayramı mesajında kullanılan "başkomutan" ifadesini nasıl değerlendireceğiz? İlan edilmemiş, fiili bir savaştayız da, başkomutanlık Genelkurmay Başkanı'na mı geçti..."

O SÖZLER AKAR'A DEĞİL ATATÜRK'E AİT ÇIKTI!

Ertuğrul Özkök bu cümlelerle büyük bir skandala imza atmıştı. Çünkü Genelkurmay Başkanı ile Cumhurbaşkanı arasında çatışmanın delili gibi gösterdiği o cümleler Mustafa Kemal Atatürk'e aitti. Sosyal medyada gün boyunca alay konusu olan Özkök, gün içerisinde bir açıklama yaparak okurlarından özür diledi.

Özkök ayrıca kendisine iki gün yazmama cezası verdi.

Bakmadan Geçme