DBP'nin Rusya'daki kirli pazarlığı

Demirtaş'la birlikte Lavrov'la görüşen DBP'li Yüksek, PYD'ye destek istediklerini ve olumlu yanıt aldıklarını itiraf etti: Rusya Suriye'de Kürtlerin statüsünü tanıyacağız sözü verdi!

  • 355

Selahattin Demirtaş ile birlikte Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, yaşanan pazarlığın arka planını ABD Washington D.C. merkezli Ortadoğu'daki gelişmeleri haber yapan Al Monitor adlı haber sitesine anlattı. Yüksek "Türkiye'deki çatışmaları ele almadık. Rusya'nın Suriye'de etkili güç olduğunu, Kürtlerin kendi vatanında özgürlük istediklerini ifade ettik. Ruslar da konu hakkındaki bakış açılarının değişeceğini ve Kürtlerin statüsünü tanıyacaklarını ifade ettiler" dedi. 


'HALK DESTEĞİ VAR' İDDİASI
Röportajda Yüksek'e "demokratik öz yönetim için yeterli halk desteğini sağlayabildiniz mi?" sorusuna cevap verilememesi ve hükümetin suçlanarak yeterli desteğin sağlanamadığının ima edilmesi ise "arkamızda halk desteği var" iddiasının yalan olduğunu ortaya koydu. Röportajda, Silopi, Sur ve Cizre'de teröristlerin kazdığı hendeklere ilişkin "Özyönetimin hendek kazarak kazanılabileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna da "Bu çözüm için bir yol değil" cevabını veren Yüksek, terörist faaliyeti açıkça itiraf etti.

DEMİRTAŞ'IN YALANI ORTAYA ÇIKTI
PYD'ye destek için Rusya'ya giden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Moskova dönüşü yaptığı açıklamada Türkiye ile Rusya arasındaki krizin çözümü için orada bulunduklarını ve diyalog için çaba gösterdiklerini söylemişti. Yüksek'in açıklamaları sonrası Demirtaş'ın hain tezgahı da ortaya çıkmış oldu. 

Bakmadan Geçme