Davutoğlu: Kimse içe kapanacağımızı beklemesin

Başbakan Davutoğlu, 'Kimse, etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı, kendi içimizde devinim yaşayacağımızı düşünmesin ve beklemesin. İçe kapanmayacağız, dünyayla daha çok bütünleşeceğiz' dedi.

  • 735

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıda 2016Turizm Eylem Planı'nı açıkladı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyayla bütünleşmeyi sürdüreceğini belirterek, "Kimse, etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı, kendi içimizde devinim yaşayacağımızı düşünmesin ve beklemesin, içe kapanmayacağız, dünyaya daha çok açılacak, dünyayla daha çok bütünleşeceğiz" dedi.

"Hak edene hak ettiği cevabı veriyoruz"

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Evet terör kalleşçe saldırılarını sürdürüyor, evet ciğerimize ateş düşüyor ama Türkiye büyük bir devlet, milletimiz büyük bir millettir. Ne badireler atlattık, elbette bunu da atlatacağız. Terörle mücadeledeki kararlılığımız sürüyor. İçeride ya da dışarıda farketmez, hak edene hak ettiği cevabı veriyoruz, vermeye devam edeceğiz."

"Millet önünde mahçup olacaklardır"

Türkiye'nin gücü ve potansiyelinin farkında olduklarını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Türkiye'ye karşı yürütülen kirli kampanyayı dikkatle izliyoruz. Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışan, Türkiye'nin zarar görmesinden kendileri için medet uman bölücü, yıkıcı ve paralel örgütler muratlarına eremeyeceklerdir. Türkiye'nin imajını, uluslararası toplum nezdindeki algısını negatif yönde değiştirmek isteyenler tarih ve millet önünde mahçup olacaklardır."

Bakmadan Geçme