Davutoğlu, 'Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir' diyerek Rusya'yı uyardı

Başbakan Davutoğlu, 'Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir. Bu dönemi tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için de olumlu sonuçlar, hayırlı sonuçlar doğurmaz' dedi.

  • 993

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Yatsenyuk ile görüşmesi sırasında Rusya'nın Hazar'dan atıldığı düşünülen balistik füzeyle Azez'de okul ve hastaneyi vurduğunu, çok sayıda çocuk ve sivil hayatını kaybettiğini belirtti.

'Bugün aslında üç ülke toprak bütünlüğü konusunda Rusya'nın tehdidi altındadır, Gürcistan, Ukrayna ve Suriye. Ermenistan'a verdiği destek dolayısıyla Azerbaycan'ın da toprak bütünlüğü de fiilen Rusya'nın tehdidi altında' diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Kırım'da açık insan hakları ihlali söz konusu. Buradan bir kez daha şunu ifade etmek isteriz ki Rus yetkililere, Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir. 25 yıl önce bitmiştir. Bu dönemi tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için de olumlu sonuçlar, hayırlı sonuçlar doğurmaz. Birleşmiş Milletler'deki veto kartına güvenerek bu tür maceralara yönelmek Rus halkının da benimsemeyeceği bir husustur.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme